США скликають на понеділок черговий "Рамштайн": які питання збираються обговорити
США скликають на понеділок черговий "Рамштайн": які питання збираються обговорити

США скликають на понеділок черговий "Рамштайн": які питання збираються обговорити

США у понеділок, 20 травня, проведуть чергову зустріч у форматі "Рамштайн". Контактна група з оборони України під керівництвом міністра оборони США Ллойда Остіна та голови Об'єднаних штабів США генерала Чарльза Брауна зустрінуться в онлайн-форматі.

Про це повідомляє "Голос Америки". У засіданні, заснованому союзниками України у квітні, візьмуть участь представники майже 50 країн.

Країни обговорюватимуть триваючу війну, яку Росія розв’язала в нашій країні, та зміцнення співпраці міжнародної спільноти для надання Україні необхідних засобів для захисту своєї території.

Загалом союзники у форматі "Рамштайн" пообіцяли надати Україні оборонну допомогу на суму 95 мільярдів доларів, заявив Остін на попередньому засіданні. Для прискорення надання цієї допомоги, Контактна група створила вісім коаліцій, які займаються організацією постачання різних видів озброєння, включаючи літаки, дрони, ППО, артилерію, боєприпаси, танки, кораблі та системи розмінування.

Нагадаємо, Уряд Швеції ухвалив рішення виділили 28 мільйонів євро на підтримку обороноздатності України, яка продовжує боротися з повномасштабним вторгненням Росії. 18 мільйонів євро передадуть коаліціям в рамках Контактної групи з питань оборони України ("Рамштайн"), а 10 мільйонів євро спрямують до фонду НАТО для України.

Як повідомляв OBOZ.UA, у Швеції не виключили, що можуть передатиУкраїні додаткові системи протиповітряної оборони Patriot. Стокгольм також надасть Києву інші системи ППО, які допоможуть "закрити небо" над нашою державою.

Лише перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом