2 июня, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Це не кінцеві обʼєкти для знищення, – Тимочко про удари по російських НПЗ
Це не кінцеві обʼєкти для знищення, – Тимочко про удари по російських НПЗ

Це не кінцеві обʼєкти для знищення, – Тимочко про удари по російських НПЗ

Голова Ради резервістів Сухопутних військ Іван Тимочко розповів 24 Каналу, що удари українських безпілотників по російських нафтопереробних заводах це реалізація на практиці санкцій проти Росії. Обмеження, які вводив Захід проти російської економіки, Москва намагалася обходити через тіньовий ринок. Проте українські безпілотники це "жирна крапка" в санкційній політиці, яку не можливо "обійти".

Найболючіше для росіян

Росія не розраховувала, що Україна зможе визначити на її величезній території та економіці "нервові вузли", які дають можливість функціонувати російським бюджетоутворювальним галузям. Саме їхнім коштом фінансується війна проти України.

Найболючіше для росіян, що є це дуже дешевим способом завдавати величезних збитків російській економіці та армії,
– підкреслив голова Ради резервістів Сухопутних військ.

Також виявилося, що Росія не може забезпечити належний захист об'єктів, на яких вона заробляла мільярди.

Водночас українці дуже добре визначають вузли, агрегатні станції, які безпосередньо відповідають за роботу величезних нафтопереробних заводів, станцій чи підприємств з випуску продуктів з нафти.

"Наші сили завдають максимальних технічних збитків росіянам з мінімальними людськими втратами. Багато хто скаже, що росіяни б'ють по нашому цивільному населенню, але цим ми і відрізняємося від них. Українці ведуть справедливу визвольну боротьбу, дотримуючись міжнародного законодавства", – пояснив Тимочко.

Втрачають унікальне обладнання

Росія змушена заборонити на 6 місяців експорт бензину, тому атаки на НПЗ б'ють насамперед по російському бізнесу, а в перспективі по економічному плануванні Росії на середньостроковий період.

Також через удари українських дронів виводиться з ладу унікального обладнання, яке є переважно західного виробництва. Звичайно, що Росія не зможе його замовити навіть через треті країни. Його виробники не захочуть ризикувати та співпрацювати з Росією, ризикуючи потрапити під санкції.

Водночас нафтопереробні заводи – це не кінцеві об'єкти для знищення російської військової економіки. Також маємо завдавати удар по російських металургійних заводах, які забезпечують поставки металопрокату для армії. Також маємо атакувати складські приміщення, які Росія використовує для накопичення екіпіровки, обладнання, озброєння свого війська,
– впевнений Іван Тимочко.

Насамперед важливо, додав він, що величезна країна не змогла захистити витік своєї "крові" з організму, адже нафта є по суті "кров" економіки Росії.

Удари України по російських НПЗ

  • Українські дрони в ночі 17 травня атакували територію Росії. У ГУР зазначили, що у Новоросійську під ударами опинилися 2 нафтобази та 2 термінали.
  • Зазнали ураження "Новоросійський мазутний термінал" та термінал "Імпортхарчпром" (на його території дрони влучили по двох резервуарах з паливом).
  • Також були атакована нафтобаза Газпрому в селищі Кирилівка поблизу Новоросійська та нафтобаза "Грушова балка", яка належить Транснафті.
  • Також українські БпЛА долетіли до Краснодарського краю, де атакували нафтопереробний завод в Туапсе. В місті були чутні потужні вибухи, хоча росіяни стверджували, що "постраждалих та руйнувань немає".
Теги по теме
Россия
Источник материала
Поделиться сюжетом