2 июня, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Ганебний фінал поліцейської реформи? Відомий журналіст розказав, як рятував будинок від вибуху
Ганебний фінал поліцейської реформи? Відомий журналіст розказав, як рятував будинок від вибуху

Ганебний фінал поліцейської реформи? Відомий журналіст розказав, як рятував будинок від вибуху

Журналіст Олег Єльцов звернув увагу на поширену проблему, пов'язану з відсутністю реакції Національної поліції на виклики громадян. На своєму прикладі Єльцов доводить, що з реформованою правоохоронною системою насправді великі проблеми.

Олег Єльцов викликав поліцію через те, що хтось лишив у під’їзді столичної багатоповерхівки 60 літрів бензину. Це могло призвести до вибуху та пожежі. Правоохоронці на виклик не приїхали. Про це журналіст розповів у Facebook.

«Заходжу до будинку й бачу на ліфтовому майданчику купу пластикових ємностей, від яких страшенно смердить бензином. Миттєво підраховую: в багатоквартирний будинок хтось завіз 60 літрів бензину, який активно випаровується. Консьєрж у шоці: мешканець вивантажив оце все й пішов відігнати машину. Я теж у шоці», – написав Ельцов.

Він зазначив, що викликав поліцію, адже така кількість бензину могла б спалахнути від випадкової іскри чи недопалку.

«Дзвоню в поліцію, описую ситуацію й прошу відреагувати… Обіцяю надати фотопідтвердження й називаю номер квартири, де все це зберігається. Ок, диспетчер записує мої дані, приймає виклик. Те саме робить голова ОСББ – відповідальна людина, колишній військовий. Голова ОСББ потім дві години чергує у дворі, чекає на патруль. Поліція не з’являється, голова йде спати», – розповів журналіст.

Він додав, що повідомив про надзвичайну подію також і в онлайн-групу мешканців будинку, у якій є кількасот людей. Лише одна людина відреагувала й закликала дзвонити 102. Решта, за словами Ельцова, проігнорувала повідомлення.

«Найкраще це ставлення народу до влади відслідковується на прикладі МВС. Ця служба найближче до людей, її діяльність як на долоні, – робить висновок Єльцов. – Система дійшла до логічного колапсу. Й не лише тому, що авторитетний зек може наплювати в обличчя поліцейському й направити ствол на нього, не отримавши заслуженої кулі у відповідь, як це сталося днями в Броварах. Поліція отримала «військові» доплати, броню від захисту Вітчизни й «забила» на свої функції. Поліцейські прес-служби звітують, як поліція героїчно бореться з любителями групового сексу, але ігнорують виклики громадян».

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны