2 июня, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Між Китаєм та Європою може початися економічна війна – Bloomberg
Між Китаєм та Європою може початися економічна війна – Bloomberg

Між Китаєм та Європою може початися економічна війна – Bloomberg

Між Китаєм та Європою може початися економічна війна – Bloomberg

Це спровоковано спробою ЄС розібратися з демпінгом КНР на європейському ринку

В Європейському Союзі розпочались розслідування щодо діяльності китайських компаній, які отримують значні державні субсидії, демпінгуючи на ринку, та створюючи позаконкурентне середовище. Про це повідомляє Bloomberg, посилаючись на повідомлення в китайських урядових виданнях.

Що відбувається з антидемпінговими розслідуваннями щодо Китаю в ЄС?

Як нагадує видання, ЄС розпочав три резонансні розслідування проти китайських компаній у трьох важливих для Китаю галузях – залізниця, сонячна енергія, безпека.

Окреме провадження також застосоване щодо китайських електромобілів, які реалізуються в країнах ЄС.

Китай готує "удар у відповідь"

Натомість з'явилася публікація, що вийшла у світ від державного ЗМІ, що Китай готовий вжити контрзаходів проти Європейського Союзу, якщо той продовжить серію антисубсидійних розслідувань. Ці дії у публікації назвали “ударом у відповідь”.

Торгово-промислова палата Китаю також підтвердила це повідомлення, зазначивши, що “європейські вина та молочні продукти можуть опинитися під перехресним вогнем”.

Напередодні китайські компанії відмовились від участі у тендерах щодо постачання елементів сонячних енергетичних систем в Румунії, внаслідок початку антисубсидійних розслідувань.. те саме відбулось і щодо участі китайського бізнесу у постачанні систем безпеки у Польщі та Нідерландах. На думку Єврокомісії, китайське субсидоване виробництво загрожує внутрішньому ринку ЄС.

Раніше, коментуючи візит очільника КНР до європи, аналітики зазначали, що ані Європа не йде на торговельні поступки Китаю, ані Пекін не готовий зменшувати зростання імпорту дешевих китайських товарів. Непоступливість китайського лідера пояснюється тим, що Європа залишається розділеною у питаннях щодо торгівлі з Китаєм, але Пекін не повинен розраховувати на те, що європейські розбіжності триватимуть надто довго. Економічна необхідність і геополітична напруженість незабаром змусять Європу підкріпити слова справами, зазначають аналітики.

Источник материала
Поделиться сюжетом