2 июня, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
"Нам пощастило": наслідки цинічного удару КАБом по центру Харкова
"Нам пощастило": наслідки цинічного удару КАБом по центру Харкова

"Нам пощастило": наслідки цинічного удару КАБом по центру Харкова

Ворожий боєприпас влучив у землю між двома приватними будинками, інформує 24 Канал. Унаслідок атаки поранено 6 людей.

За словами їхніх близьких, надвечір 18 травня усіх постраждалих мали виписати з лікарні. Тим часом людей, чиї домівки пошкоджені унаслідок обстрілу, переселили до тимчасового житла.

"Російські військові, порушуючи закони, звичаї ведення війни, здійснили обстріл авіабомбою УМПБ Д-30СН житлового кварталу центрального району міста Харкова – Шевченківського району. Запуск був з літака з території Бєлгородської області", – сказав прокурор Спартак Борисенко.

Також відомо, що ворог ударив по лісосмузі у Київському районі міста.

Що розповідають мешканці пошкоджених будинків

Жінки, які у момент удару були у домівках, дивом залишилися неушкоджені. Вони у шоковому стані. Їхні близькі постраждали, а майно пошкоджено.

Це було дуже різко. Не було ані свисту, нічого. Просто вибухи, і все вилетіло. Нам пощастило, що ми у цей момент дивилися телевізор, ми лежали. Скалки пролетіли повз,
– розказала мешканка зруйнованого обстрілом будинку Марина.

Водночас сестру Яни з родиною після обстрілу доправили до лікарні. Їхній будинок удруге пошкоджений унаслідок російських атак. Уперше прилетіло у 2022-му році.

"Коти шоковані, собаки теж, поранені. У сусідів перебувають. Не знаю, чи підлягає він (будинок – 24 Канал) відновленню. Це вже другий приліт у нас був. Перший – у 2022-му році. Тоді не такі руйнування були. Будинок відновили", – розповіла мешканка зруйнованого обстрілом будинку Яна.

Яка ситуація в області

Окрім Харкова, окупанти обстріляли 18 травня і регіон. Унаслідок російських атак загинула 1 людина у Вовчанську. Також в області є поранені.

Тим часом продовжується евакуація з Вовчанщини. Там триває наступ ворога. Евакуаційні команди змогли вивезти понад 10 тисяч людей. У населених пунктах залишається невелика кількість мешканців. Їх закликають евакуйовуватися, адже це зробити щодня стає складніше.

Росія атакує Харківщину

  • Росіяни 19 травня вдарили по Харківській області. Ворог обстріляв територію відпочинку. Унаслідок цього 5 людейзагинуло та 16 зазнали поранень. Постраждалих ушпиталили. У поліції зазначили, що окупанти вдарили по селу Черкаська Лозова. Серед постраждалих – працівник поліції та фельдшер швидкої. Вони потрапили під повторну атаку.
  • Загарбники вдарили по Харкову 17 травня. Було кілька прильотів. Спалахнули пожежі. Загинуло 4 людей. Ще 35 – постраждали.
  • Окупанти атакували Харків і 15 травня. Унаслідок цього пошкоджено 5-поверхівку. 2 цивільних чоловіків постраждали.
Теги по теме
Харьковская область пострадавшие
Источник материала
Поделиться сюжетом