2 июня, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
У Міноборони відповіли, чи загрожує українцям вилучення авто на потреби ЗСУ
У Міноборони відповіли, чи загрожує українцям вилучення авто на потреби ЗСУ

У Міноборони відповіли, чи загрожує українцям вилучення авто на потреби ЗСУ

Спікер Міністерства оборони України Дмитро Лазуткін відповів, чи правда, що у громадян вилучатимуть автомобілі.

Як передає "Хвиля", про це повідомив, підбиваючи підсумки тижня.

Так, 18 травня в Україні набув чинності новий закон про мобілізацію. При цьому багатьох громадян цікавить питання, чи можуть вони тепер вилучати авто.

Лазуткін пояснив, що виконання військово-транспортного обов'язку передбачає можливість залучення для потреб ЗСУ автомобільної та спеціальної техніки, що належить на праві власності центральним та місцевим органам виконавчої влади, іншим державним органам, органам місцевого самоврядування, підприємствам, установам та організаціям, а також громадянам.

Вилучення автомобілів на потреби ЗСУ

При цьому він наголосив, що не підлягає передачі Збройним Силам України та іншим військовим формуванням транспортний засіб, який належить на праві власності громадянину, у разі відсутності у нього права власності на інші транспортні засоби.

Крім того, речник Міноборони повідомив, що арсенал військ поповнився новими зразками озброєння. Так, за минулий тиждень Міноборони допустило до експлуатації у військах ще 18 зразків озброєння та військової техніки.

За його словами, відтепер ці зразки можуть бути закуплені для підрозділів сил оборони у виробників за рахунок державного бюджету.

Раніше повідомлялося, коли повістка вважатиметься "врученою" військовозобов'язаному.

Источник материала
Поделиться сюжетом