2 июня, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
У Запорізькому музеї зафіксували рекорд України
У Запорізькому музеї зафіксували рекорд України

У Запорізькому музеї зафіксували рекорд України

У Запорізькому обласному краєзнавчому музеї представники Національного реєстру рекордів України зафіксували найбільшу кількість предметів фалеристики в одній колекції, присвячених Тарасу Шевченку.

Про це повідомили на сторінці у Фейсбуці Запорізького обласного краєзнавчого музею, передає Укрінформ.

“18 травня в рамках святкування Міжнародного дня музеїв у Запорізькому обласному краєзнавчому музеї було проведено багато заходів. Але найголовніший чекав на всіх нас ввечері. До музею, на виставку "Спадщина Кобзаря", завітали представники Національного реєстру рекордів України з метою засвідчити рекордну кількість предметів фалеристики в одній колекції, присвячених Т. Г. Шевченку”, - йдеться у дописі.

У Запорізькому музеї зафіксували рекорд України / Фото: Запорізький обласний краєзнавчий музей

Зазначається, що саме в стінах Запорізького обласного краєзнавчого музею така подія відбулася вперше за час існування закладу.

Збиранням предметів фалеристики, тематично пов’язаних з іменем Тараса Шевченка, багато років займається колекціонер Юрій Слободяник. В його колекції нараховується вже понад 3000 одиниць знаків, жетонів, орденів, медалей, медальйонів та монет. Крім того, Слободяник є власником близько 200 видань «Кобзарів», виробів з порцеляни та фаянсу, бюстів, плакеток, скульптури, а також картин, виготовлених з бурштину, бісеру, вишитих нитками, відчеканених, на яких зображено Шевченка в різні періоди його життя.

Теги по теме
Запорожье
Источник материала
Поделиться сюжетом