2 июня, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
В Україні здорожчає пальне: з чим це пов'язано
В Україні здорожчає пальне: з чим це пов'язано

В Україні здорожчає пальне: з чим це пов'язано

Гендиректор мережі АЗС «SunOil» Леонід Косянчук пояснив, що здорожчання пального в Україні пов'язане через директиву ЄС, де визначаються мінімальні ставки для членів Євросоюзу (Україна на шляху до Європейського союзу, тому змушена дотримуватись певних норм - ред.). Про це він сказав в ефірі «Київ24».

 «Я не поділяю думку деяких так званих експертів щодо колапсу, щодо закриття підприємств... Тому що насправді там не таке вже й значне подорожчання має відбутися. 1,5 гривні на літрі по бензину, десь 1,85 гривні на дизельному пальному. Єдине - що на скраплений газ відразу до 6 гривень на літрі буде підвищення. І це може призвести до того, що скраплений газ втратить свою економічну привабливість, як альтернативне паливо», - підкреслив Косянчук.

Він не поділяє думки, що зростання цін викликане законопроєктом, яке передбачає суттєве підвищення акцизів на пальне та алкоголь.

«Але що стосується самої ініціативи по підвищенню акцизів, я не поділяю думку чи обґрунтування прийняття саме в такий час саме таких акцизів. Чому? Тому що дійсно є директива 200396 ЄС, там визначаються мінімальні ставки для членів ЄС. Але ж де ми і де той ЄС. Поки що ЄС для нас – це лише наші забаганки», - вважає Косянчук.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны