2 июня, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Відключення електропостачання 18 травня: де і коли доведеться сидіти без світла
Відключення електропостачання 18 травня: де і коли доведеться сидіти без світла

Відключення електропостачання 18 травня: де і коли доведеться сидіти без світла

У вечірні години 18 травня плануються обмеження електропостачання. Як повідомляє Міністерство енергетики України, в нічні та ранкові години на запит України здійснювалося аварійне постачання електроенергії з Європи.

Минулої доби потреби споживачів покривалися за рахунок власної генерації та комерційного імпорту. Аварійна допомога на запит України не була залучена, проте у вечірні години відбувалися обмеження споживачів. Протягом денного часу Україна надавала аварійну допомогу Польщі, отримуючи надлишки електроенергії з енергосистеми цієї країни.

За даними Міністерства енергетики, у суботу, 18 травня, в нічні та ранкові години на запит України аварійне постачання електроенергії здійснювалося з Румунії, Словаччини та Польщі.

"З 19:00 до 24:00 в усіх регіонах плануються обмеження промислових споживачів. При цьому відключення побутових споживачів наразі не передбачається", - наголосили у відомстві.

Повідомили в Міністерстві енергетики, що вночі в Полтавській та Харківській областях ворожі дрони атакували енергетичні об’єкти. Постраждалих немає, однак зафіксовано пошкодження обладнання, наслідки яких уточнюються. На Донеччині під час обстрілу вимкнулась повітряна лінія обленерго, що призвело до знеструмлення підстанцій та приєднаних до них побутових споживачів.

Також у відомстві зазначили, що на поточну добу прогнозується імпорт електроенергії обсягом 20 411 МВт*год. Експорт електроенергії не передбачається.

Останні новини в Україні:

Також писала Politeka,українцям можуть приходити рахунки за світло із занадто підозрілою сумою.

Источник материала
Поделиться сюжетом