Друзі не помітили різниці: Скарлетт Йоганссон шокована імітацією її голосу ChatGPT
Друзі не помітили різниці: Скарлетт Йоганссон шокована імітацією її голосу ChatGPT

Друзі не помітили різниці: Скарлетт Йоганссон шокована імітацією її голосу ChatGPT

Скарлетт Йоганссон обурена явною схожістю голосу "Sky" з її власним. Актрисі для з'ясування ситуації довелося звернутися по допомогу до адвоката.

Знаменита американська акторка Скарлетт Йоганссон20 травня зробила заяву, в якій стверджує, що компанія OpenAI без її згоди заволоділа її голосом для нового проєкту ChatGPT, повідомляє The Idependent.

Голос, відомий як "Sky", призначений для того, щоб ChatGPT міг спілкуватися зі своїми користувачами за допомогою мови. Це був один із безлічі голосових варіантів, пропонованих в інструменті штучного інтелекту. Однак останніми днями компанію критикували і висміювали за явну схожість "Sky" з голосом Йоганссон.

39-річна актриса детально пояснила проблему. Зірка заявила, що генеральний директор OpenAI Сем Альтман раніше звертався до неї з пропозицією надати свій голос системі.

"У вересні минулого року я отримав пропозицію від Сема Альтмана, який хотів найняти мене для озвучування поточної системи ChatGPT 4.0. Він сказав мені, що, на його думку, озвучивши систему, я зможу подолати розрив між технологічними компаніями і креативщиками, а також допоможу споживачам почуватися комфортно в умовах сейсмічного зсуву, що стосується людей і штучного інтелекту", — заявила Йоганссон.

Скарлетт Йоганссон
Фото: Variety

Після довгих роздумів актриса відхилила цю пропозицію. Однак, через 9 місяців, друзі та члени сім'ї знаменитості відзначили, що голос "Sky" схожий на голос Скарлет. "Коли я почула випущене демо, я була шокована, розгнівана і не вірила, що містер Альтман використовуватиме голос, настільки схожий на мій, що мої найближчі друзі та новинні агентства не могли помітити різниці", — розповіла актриса.

За її словами, за два дні до виходу демо-версії ChatGPT 4.0 Альтман зв'язався з агенткою Йоганссон і попросив її переглянути своє рішення.

"Унаслідок їхніх дій я була змушена найняти адвоката, який написав два листи пану Альтману та OpenAl, попросивши їх детально описати точний процес, за допомогою якого вони створили голос. У результаті OpenAl неохоче погодилася видалити голос "Sky", — зазначила Скарлет.

Зі свого боку OpenAI заявила, що голос був створений унаслідок роботи з "незалежними, відомими, відзначеними нагородами режисерами і продюсерами", і що п'ять голосів було обрано з понад 400 заявок.

"Ми вважаємо, що голоси ШІ не повинні навмисно імітувати характерний голос знаменитості — голос Sky не є імітацією Скарлетт Йоганссон, а належить іншій професійній акторці, яка використовує свій власний природний голос. Щоб захистити їхню конфіденційність, ми не можемо розголошувати імена", — прокоментували ситуацію в компанії.

Раніше, у грудні 2023 року, чоловік Скарлетт Йоганссон зізнався, що дивиться її фільми тільки з алкоголем. Комік пожартував, що може насолоджуватися картинами своєї коханої тільки з алкогольними напоями.

Теги по теме
актриса
Источник материала
Поделиться сюжетом