Найбільший позашляховик Kia знімають із виробництва: причина відома
Найбільший позашляховик Kia знімають із виробництва: причина відома

Найбільший позашляховик Kia знімають із виробництва: причина відома

Великий позашляховик Kia Mohave випускають із 2008 року і попит на нього падає. Невдовзі на зміну йому невдовзі прийде абсолютно нова рамна модель.

Kia Mohave знімуть із виробництва. Останні рамні позашляховики покинуть конвеєр заводу в південнокорейському Хвасоні у липні. Про це повідомляє сайт ET News.

Причина відмови від моделі давно відома – великий позашляховик непопулярний. У квітні вдалося продати лише 257 авто. До того ж, Kia Mohave не відповідає новим екологічним нормам і модернізація авто не є рентабельною.

Kia Mohave другого покоління
Фото: Kia

Утім, Kia повністю не відмовляється від рамних моделей. Замість Mohave у Хвасоні виготовлятимуть новий пікап Kia Tasman.

Kia Mohave, також відомий як Borrego в інших країнах, ніколи не був масовим. Дебют першого покоління моделі відбувся у 2008 році і припав на розпал економічної кризи. До речі, позашляховик продавали і в Україні.

Важливо В Україні з'явився недорогий конкурент Volkswagen ID.4 від Kia (фото)

Найбільший позашляховик Kia був розрахований, передусім, на американський ринок, проте в США не надто активно купували авто із великими V6 і V8 під капотом. До того ж, на ринку з’являлося все більше економічніших та просторіших кросоверів і навіть в Kia створили модель такого класу Telluride.

Не стало популярним і друге покоління Kia Mohave, яке показали в 2019 році. Його вже пропонували лише в 3,0-літровій дизельній версії.

Раніше стало відомо, що Jaguar припиняє випуск найпопулярнішої своєї моделі і показав прощальні її версії.

Також Фокус розповідав, що з виробництва знімуть Mercedes, який випускають з 1959 року.

Теги по теме
авторынок
Источник материала
Поделиться сюжетом