16 июня, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Ця "поширена помилка" водіїв може призвести до іржі та дорогого ремонту
Ця "поширена помилка" водіїв може призвести до іржі та дорогого ремонту

Ця "поширена помилка" водіїв може призвести до іржі та дорогого ремонту

У рамках дослідження майже половина водіїв, 48%, зізналися, що використовують рідину для миття посуду для миття своїх автомобілів. З цього приводу висловився Даррен Міллер, автомобільний експерт з BigWantsYourCar.com.

Зверни увагу на це попередження про потенційну шкоду автомобілям під час миття

Фахівець зазначив, що використання таких речовин на авто може призвести до серйозних проблем з покриттям і кузовом.

Використання рідини для миття посуду для чищення автомобілів є поширеною помилкою, яка може призвести до значного пошкодження лакофарбового покриття автомобіля,
– застеріг він.

Рідина для миття посуду ефективна для видалення жирних і харчових плям, але вона містить сіль, яка може роз'їдати фарбу і залишати автомобіль вразливим до забруднювачів із навколишнього середовища та ультрафіолетових променів.

Сіль може спричиняти іржу під час контакту з будь-яким відкритим металом, наприклад, подряпинами. Водії також ризикують втратити будь-який лакофарбовий герметик або віск, залишаючи кузов вразливим до ультрафіолету.

Правильно було б використовувати для миття автомобіля спеціальні засоби / Фото freepik

З часом, після кількох чищень з використанням кухонного миючого засобу, кузов почне тьмяніти. Даррен підкреслив, що автомобілісти побачать значні рахунки за усунення будь-яких пошкоджень, спричинених рідиною для миття посуду.

Перефарбування автомобіля через пошкодження, спричинені миючим засобом, може коштувати дорого. Щоб уникнути цього, автовласники повинні інвестувати в спеціальні засоби для догляду за автомобілем, призначені для захисту фарби та збереження вартості автомобіля,
– наголосив експерт.

Замість рідини для посуду водіям варто придбати автомобільний шампунь, який можна знайти в багатьох магазинах автомобільних аксесуарів за зовсім невеликі гроші.

А для миття двигуна використовувати два відра – одне з чистою водою, а інше з сумішшю води й автомобільного шампуню (це запобігає висиханню мила на лакофарбовому покритті та розводам, які можуть зіпсувати вигляд автомобіля, а також подряпинам).

Теги по теме
авто
Источник материала
Поделиться сюжетом