16 июня, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Удари по Росії американською зброєю допомогли б Україні втримати оборону — секретар РНБО
Удари по Росії американською зброєю допомогли б Україні втримати оборону — секретар РНБО

Удари по Росії американською зброєю допомогли б Україні втримати оборону — секретар РНБО

Удари по Росії американською зброєю допомогли б Україні втримати оборону — секретар РНБО

Секретар РНБО України Олександр Литвиненко посилює тиск на Вашингтон з метою зняття обмежень на використання зброї для атак на території РФ.

США повинні скасувати свою "абсолютно несправедливу" заборону на використання українською армією зброї, що надається Америкою, для нанесення ударів по цілях на території Росії. Це допомогло б запобігти новому наступу Москви, заявив високопоставлений чиновник з питань національної безпеки України.

Олександр Литвиненко, новопризначений секретар Ради національної безпеки й оборони України, заявив Financial Times, що для його країни "було б корисно", якби адміністрація Байдена зняла це обмеження. Вашингтон стверджує, що заборона була необхідна для того, щоб уникнути подальшої ескалації у відносинах з Москвою.

Литвиненко, як і інші офіційні особи в Києві, заявив, що використання ракет дальнього радіусу дії та інших озброєнь, які постачають США, для нанесення ударів по російських складах зброї, логістичних центрах і нафтопереробних заводах може завадити відновленню наступу Москви. Українські чиновники стверджують, що Росія могла б не так швидко просуватися на північному сході Харківської області, якби в України була можливість завдати удару заздалегідь.

"Наші сили виконали велику роботу, щоб зупинити їх... Що може статися в найближчі місяці, я не можу сказати. Але зараз ми стабілізували ситуацію", — сказав Литвиненко про російські атаки в Харкові та Часовому Яру.

Литвиненко додав, що крім озброєння України й зняття обмежень на використання зброї для нанесення ударів по цілях у Росії, союзники Києва мають посилити режим санкцій проти Москви. Він зазначив, що Росія стала виробляти крилаті та балістичні ракети, а також безпілотники "у великих кількостях". Однак санкції призвели до того, що нових технологічних розробок стало мало, і натомість основна увага приділяється виробництву і модернізації зброї радянських часів.

Нагадаємо, що газета The Wall Street Journal зазначала, що обмеження Байдена щодо завдання ударів по території Росії — це стратегія поразки для України. Команда Байдена, можливо, більше турбується про наслідки того, що дозволить Путіну використовувати ядерний шантаж для того, щоб залякати США і змусити їх відмовитися від захисту своїх інтересів.

 

 

Источник материала
Поделиться сюжетом