24 июня, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
5 ефективних способів безпечно і швидко набрати здорову вагу
5 ефективних способів безпечно і швидко набрати здорову вагу

5 ефективних способів безпечно і швидко набрати здорову вагу

У суспільстві, одержимому ідеєю схуднення та досягнення стрункого вигляду, є люди, які навпаки бажають набрати вагу. Незалежно від того, чи потрібно зробити це за показаннями лікаря, чи просто хочете збільшити масу тіла, дуже важливо дотримуватися правильного харчування та вести здоровий спосіб життя. News Bytes розповів про п'ять ефективних стратегій, які допоможуть вам набрати вагу в здоровий спосіб.

Дотримуйтесь збалансованої дієти

Набрати вагу не означає потурати безладному харчуванню. Замість цього зосередьтеся на споживанні здорової та збалансованої їжі. Віддавайте перевагу різноманітним поживним продуктам, таким як цільні зерна, фрукти, овочі, молочні продукти, нежирні білки, м'ясо, рибу, горіхи та насіння.

Їжте частіше, але меншими порціями

Всупереч поширеній думці, споживання великих порцій їжі не сприяє збільшенню ваги. Насправді ж, недостатня вага може призвести до швидкого відчуття ситості. Протидіяти цьому можна, розділивши щоденний прийом їжі на п'ять або шість менших порцій.

Обирайте калорійні напої та враховуйте час їх вживання

Якщо ви прагнете набрати вагу, уникайте низькокалорійних напоїв, таких як дієтичні газовані. Натомість обирайте смузі, шейки або рідкі замінники їжі. Вживання рідини перед прийомом може зменшити апетит, тому краще це робити під час або після трапези.

Вправи для нарощування м'язів

Хоча це може здатися нелогічним, регулярні фізичні вправи, особливо силові, відіграють важливу роль у здоровому наборі ваги. Вони сприяють розвитку м'язової маси. Однак дуже важливо не перестаратися, оскільки надмірні фізичні навантаження можуть нашкодити вашому здоров'ю.

Зосередьтеся на здорових перекусах

У ваш щоденний раціон входить все, що ви споживаєте протягом дня. Звертайте особливу увагу на перекуси між основними прийомами. Віддавайте перевагу поживним альтернативам, таким як горіхи, сир, сухофрукти та авокадо, оскільки вони допомагають підтримувати здорову вагу.

Раніше OBOZ.UA розповідав про ефективні стратегії, які допоможуть досягти відмінного результату у схудненні.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Источник материала
Поделиться сюжетом