16 июня, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
5 секретів, які допоможуть облаштувати кімнату для сну
5 секретів, які допоможуть облаштувати кімнату для сну

5 секретів, які допоможуть облаштувати кімнату для сну

Неспокійний темп життя та необхідність встигнути більше, ніж можливо всього за 24 години на добу, призводить до низки проблем зі здоров’ям. Зокрема, в першу чергу люди звикли жертвувати сном та його тривалістю. 

Однак, крім добровільного обмеження від нормального режиму сну та певного життєвого ритму, на його якісь може вплинути недбале облаштування спальної кімнати. Як поліпшити умови, щоб позбутись недосипання, дізнавались в OBOZ.UA.

Приберіть все зайве 

Щоб покращити умови та стимулювати легший процес відходу до сну, першим що варто зробити — прибрати безлад у спальні. Такі дії допоможуть перевірити й видалити непотрібні речі, тим саме знизити рівень стресу та тривоги. Крім того, не забувайте про чистоту матраца та простирадел. 

Додайте приємного аромату 

Ароматерапія є ефективним способом заспокоєння, що ефективно зменшує стрес. Саме приємний аромат розслабляє розум і полегшує емоційний стан, а тому слід підібрати відповідні освіжувачі повітря, ароматичні палички, свічки та ефірні олії, що створюють атмосферу спокою. 

Створіть повну темряву

Світло впливає на вироблення мелатоніну, що регулює графік сну. Таким чином, щоб контролювати свій час для сну, слід створювати у кімнаті повну темряву, яка підтримує цей процес і поліпшує якість сну. Для цього слід інвестувати у жалюзі та обмежити екранний час перед сном.

Замініть старий матрац 

Якщо біль у спині або пробудження вночі викликані дискомфортом — це сигнал, який свідчить, що настав час замінити свій старий матрац на новий. Хоча якісний матрац може бути витратним, його придбання варте того, щоб забезпечити собі здоровий сон та поліпшити загальне самопочуття.

Проведіть ревізію тумбочки

Правильна організація тумбочки у спальні важлива для вашого комфорту. Уникайте її перевантаження настільними абажурами або яскравим світлом. Створіть спокійну атмосферу, розмістивши маленькі рослини. Крім того, уникніть відволікання, тримаючи мобільний телефон на відстані.

РанішеOBOZ.UA опублікував інформацію, про переваги короткого сну та його значення для здоров’я. 

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram та Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

 

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Источник материала
Поделиться сюжетом