16 июня, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Балтійське море стало внутрішнім для НАТО: які провокації задумала Росія
Балтійське море стало внутрішнім для НАТО: які провокації задумала Росія

Балтійське море стало внутрішнім для НАТО: які провокації задумала Росія

Полковник запасу ЗСУ, льотчик-інструктор, військовий експерт Роман Світан розповів 24 Каналу, що насправді Готланд – не єдиний острів, який росіяни прагнуть захопити. Адже після того, як Швеція і Фінляндія увійшли до НАТО, Балтійське море стало внутрішнім морем НАТО.

Тиснуть на країни НАТО

Російський Балтійський флот став практично закритим у Балтійському морі, адже країни НАТО тепер контролюють вихід та вхід. І це зрозуміло, адже країни НАТО розташовані уздовж усього Балтійського моря. Приблизно те саме лихо у росіян із Чорноморським флотом, який розірваний між Кенігсбергом, який поки що Калінінград, і Пітером.

Для росіян дуже важливо хоча б зберегти Балтійський флот, не те щоб нападати кудись,
– зауважив Роман Світан.

Тому росіяни намагаються натиснути на країни НАТО в інформаційному просторі і вкидають повідомлення про усунення кордону із Литвою та Фінляндією в Балтійському морі.

На ці вкидання швидко відреагували країни НАТО, які будуть перекидати та розгортати на Готланді зняті раніше Збройні сили Швеції.

Росіяни отримають собі великий гембель (неприємність – 24 Канал) у Балтійському морі лише через те, що хтось намагався налякати НАТО чи Швецію розширенням у якийсь бік. Проте точно розширяться натовські військові можливості в Балтійському морі,
– підкреслив військовий експерт.

Він підсумував, що росіяни однозначно будуть намагатися лякати та тиснути, проводячи інформаційно-психологічні операції. Ба більше, їм дуже важливо натиснути на ті центри, які ухвалюють рішення щодо допомоги Україні.

Яка ситуація із флотом Росії

  • Військово-морські сили України 19 травня повідомили про знищення російського морського тральника "Ковровець", головним завданням якого було проведення суден, розвідувальне та контрольне тралення, прокладання коридорів у мінних полях тощо. Цікаво, що цей корабель увійшов до складу флоту ще в 1974 році.
  • 21 травня в окупованому Севастополі Військово-морським силам вдалося уразити корабель "Коммуна", який виконував дуже важливу роль в Чорному морі, зокрема, був обладнаний підводними дронами. "Коммуна" виконувала роботи на місці затоплення крейсера "Москва". Корабель випускав відповідні дрони, щоб зняти важливе обладнання, а також моніторити ситуацію із затопленим судном.
  • Також ВМС здійснили удар по російському порту в Севастополі, де уразили корвет "Циклон". Повідомляється, що це останній носій "Калібрів" в окупованому Криму.
  • Представник ГУР МО Андрій Юсов повідомив, що збитки для Чорноморського флоту росіян лише через дії дронів Magura становлять близько 500 мільйонів доларів США.
Теги по теме
Россия НАТО
Источник материала
Поделиться сюжетом