16 июня, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Чи можна носити хрестик, на якому зображене розп'яття Ісуса Христа
Чи можна носити хрестик, на якому зображене розп'яття Ісуса Христа

Чи можна носити хрестик, на якому зображене розп'яття Ісуса Христа

Однак є твердження, що не варто сприймати хрестик як захист, адже це вже більше схоже до забобонів. Крім того, не всі представники християнства його носять. Детальніше про це читайте у матеріалі LifeStyle 24.

Чи можна носити хрестик з розп'яттям

Не у всіх християнських течіях заведено носити хрестик з розп'яттям. Протестанти, наприклад, вважають, що він символізує жорстоку страту. Якщо ж використовувати цю прикрасу, то можна образити Господа. Існує також думка, що така традиція схожа до ідолопоклонства, що не вітається Біблією.

Однак православні християни та греко-католики носять хрестик з розп'яттям. У церкві немає заборони на це. Якщо ви сумніваєтесь, то завжди можна сходити до місцевого священника та уточнити усі питання, які хвилюють.

Хрестик з розп'яттям / Фото Комісія УГКЦ у справах родини

Хрестик варто використовувати лише тоді, коли ви щиро вірите в Ісуса Христа. Не потрібно змушувати людей до цього, зокрема й дітей. Краще коли вони самі прийдуть до такого рішення. Якщо ви не вважаєте себе християнином, але носите хрестик, то можете ненароком образити почуття інших.

До речі, у народі часто кажуть – якщо загубити або зламати хрестик, то прийде біда. Проте це всього лише повір'я, у яке церква закликає не вірити. Завжди можна зремонтувати прикрасу або купити нову та освятити її.

Источник материала
Поделиться сюжетом