Чому образили Шарліз Терон? Найцікавіше про гучний блокбастер "Фуріоза: Шалений Макс. Сага"
Чому образили Шарліз Терон? Найцікавіше про гучний блокбастер "Фуріоза: Шалений Макс. Сага"

Чому образили Шарліз Терон? Найцікавіше про гучний блокбастер "Фуріоза: Шалений Макс. Сага"

У Києві відбулася прем’єра одного з найочікуваніших фільмів року "Фуріоза: Шалений Макс. Сага". Відсьогодні, 23 травня, картина почала свій шлях українськими кінотеатрами.

OBOZ.UA побував на презентації одного з головних блокбастерів року й розповість цікаві подробиці про фільм та його закулісся.

Режисером картини виступив Джордж Міллер, який зняв попередні частини "Шаленого Макса". Головні ролі у "Фуріозі" виконали Аня Тейлор-Джой, Кріс Гемсворт, Чарлі Фрейзер та Том Берк.

За сюжетом нам пропонують уявити, яким може бути кінець світу, який вкотре не став кінцем людства. Дія картини розгортається через 45 років після загибелі цивілізації. В одному з зелених райських куточків вдалося вижити та сховатися племені амазонок, які живуть за законами матріархату. Маленьку Фуріозу, мешканку цього краю, викрадають браконьєри. Дівчинку вивозять в пустелю, яка утворилася після кінця світу. Так безперервно точаться конфлікти між кланами за найцінніше – воду, їжу, паливо.

Фуріоза потрапляє у володіння жорстокого лідера однієї з банд Дементуса (Кріс Гемсворт) – головного злодія фільму, який всілякими способами намагається вивідати в дитини, де знаходиться її обітована земля, де так багато красивих та здорових жінок, води та провізії. Дівчинка мовчить (кіномани нарахували, що в героїні всього за весь фільм буде не більше 30 реплік), а тим часом Дементус прив’язується до неї, возить кругом за собою і навіть подумує виростити своєю спадкоємицею. Однак у дівчини інші плани: вона мріє помститися самодуру за пережиті страждання її матері, яка намагалася врятувати дочку, а також – повернутися додому.

Дементус тим часом розпалює у виснаженій пустелі конфлікт за конфліктом. Режисер переносить глядачів у світ фантастичних протистоянь на тлі неймовірних каньйонів між людьми, автомобілями та механізмами різної складності. "Фуріоза: Шалений Макс. Сага" – це марафон тривалістю в 148 хвилин, який пролетить для глядачів зі швидкістю спринту. Безперервно гарчать мотори, машини за секунди перемелюються на місиво в піску. Знято так драйвово, що фізично відчуваєш через об’єктив камери цей пісок на зубах і вітер пустелі.

Продюсер фільму Даг Мітчелл в інтерв'ю журналу Total Film розповідав, як проходили зйомки однієї з наймасштабніших екшен-сцени. На знімання фрагменту, який займає у картині близько 15 хвилин, пішло 78 (!) знімальних днів. До роботи було залучено понад 200 каскадерів. Треба сказати, що всі нескінченні трюки, вибухи та бійки дійсно знято з неймовірною самовіддачею тих, хто був відповідальним за цю сторону стрічки.

Режисер картини Джордж Міллер у своєму творі прагне показати, як людство може саме себе знищити і що може його врятувати та сприяти відновленню. Правителі міст у світі "Шаленого Макса" не думають про тих, за кого взяли відповідальність (в одній зі сцен показують, як нещасні люди, що вимушені жити в норах, харчуються опаришами, яких вирощують на мертвих тілах полеглих воїнів). Можновладців цікавить лише одне – імперська велич. Тим часом Фуріоза стає символом надії на світле життя.

Джордж Міллер – автор всіх постапокаліптичних бойовиків про Шаленого Макса. Першу картину він зняв у 1979 році – про поліцейського, який мстить за смерть сім'ї в постапокаліптичній Австралії. У головній ролі знявся молодий і тоді ще зовсім нікому не відомий Мел Гібсон. Дебют став міжнародним хітом, який зібрав близько 100 мільйонів доларів у прокаті. В 1981 році Міллер зняв сиквел "Шалений Макс 2: Воїн дороги". У 1985 році серія продовжилася фільмом "Шалений Макс 3: Під куполом грому". Четвертий фільм – "Шалений Макс: дорога люті" – з'явився вже 2015 року.

У цій частині Фуріозу грає голлівудська знаменитість Шарліз Терон. Спочатку режисер публічно заявляв, що вона працюватиме і в теперішньому його фільмі. А оскільки йдеться тут про дитинство та юність войовниці Фуріози, то акторку в кадрі "омолодять" за допомогою технологій. Однак згодом Джордж Міллер відмовився від цієї ідеї. За його словами, застосування комп'ютерної графіки в цьому випадку виглядає не досить переконливо. "Це безперечно була б Шарліз Терон, якби "Фуріозу" знімали до "Шаленого Макса: Дороги люті". Спершу я думав, що ми можемо "зупинити" старіння. Але потім я подивився "Геміні" Енга Лі та "Ірландця" Мартіна Скорсезе, де технології омолодження акторів виглядають непереконливо", – пояснив режисер в інтерв'ю журналу Empire Magazine.

Шарліз Терон в інтерв'ю з The Hollywood Reporter не приховувала: вона засмучена, що не повернеться до ролі у приквелі: "Я люблю цього персонажа та вдячна, що змогла зіграти маленьку роль у його створенні. Фуріоза завжди буде у моїх думках. Зрозуміло, я хотіла б побачити продовження історії, проте якщо Джордж вважає, що йому варто піти в іншому напрямку, то довіряю йому".

Головну героїню в картині "Фуріоза: Шалений Макс. Сага" зіграла Аня Тейлор-Джой ("Хід королеви", "Дюна-2"). Це її перша робота в блокбастері такого масштабу "У неї є вроджена непохитна рішучість. Вона дуже вольова і серйозна людина. У ній є якась загадковість. І в юності вона готувалася стати балериною. Шарліз теж навчалася балету. У них обох є та точність, яка була потрібна", – охарактеризував акторку режисер.

Прем’єра фільму відбулася в середині травня на 77-му Канському кінофестивалі. У пресі писали, що деякі кіномани спеціально їхали до Канн, щоб побачити цю картину. Фільм вже назвали "адреналіновою бомбою".

Раніше OBOZ.UA писав, що режисер "Шаленого Макса" дотримав слова і зняв у "Фуріосі" хлопчика, якого булили через карликовість.

Також читайте на OBOZ.UA про те, що у Каннах показали фільм зі щасливим кінцем про російського диктатора Путіна: у фіналі він помирає.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом