24 июня, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Що варто знати про алергію на пшеницю: які продукти їсти, а чого треба уникати
Що варто знати про алергію на пшеницю: які продукти їсти, а чого треба уникати

Що варто знати про алергію на пшеницю: які продукти їсти, а чого треба уникати

Пшениця може викликати у певних людей аномальну імунну відповідь при її споживанні через наявність специфічних білків. Дуже важливо бути обережним, оскільки цей злак та його похідні часто зустрічаються в різних харчових продуктах. Якщо у вас алергія на пшеницю, News Bytes підготував рекомендації щодо того, які продукти слід включати в свій раціон, а яких уникати.

Хліб та крупи

Важливо уникати цільнозернового, білого хліба, хліба з глютеном, пончиків, кексів, французьких тостів, вафель, млинців, пельменів, хлібних начинок, сухарів, печива, кукурудзяного хліба та кренделів. Крім того, тримайтеся подалі від крекерів з пшениці.

Натомість ви можете обрати рисові вафлі, рис, ячмінь, картоплю, кукурудзяне борошно, кукурудзяний крохмаль, соєве борошно, ячмінне борошно, вівсяне борошно, рисове борошно, картопляний крохмаль та вівсяні пластівці. Обирайте крупи, виготовлені з чистої кукурудзи, вівса або рису без додавання пшениці.

Десерти та напої

Уникайте тістечок, тортів, морозива, щербету, печива та упакованих десертів, що містять пшеничне борошно. Натомість насолоджуйтеся кремами та десертами, приготованими без пшениці та її похідних.

Що стосується напоїв, то краще триматися подалі від зернових напоїв та замінників кави, виготовлених з пшеничних продуктів, таких як пиво та рутбір (кореневе пиво). Однак ви можете насолоджуватися кавою, чаєм, фруктовими соками, молоком, какао та газованими напоями.

Додаткові продукти

Щоб забезпечити собі гарне самопочуття, утримайтеся від споживання м'яса, яке посипано борошном, локшини/макаронів та інших макаронних виробів на основі пшениці. Також варто відмовитися від шоколаду та солодових виробів. Однак ви можете включити в свій раціон яєчні продукти (виготовлені без пшениці), вершкове масло, заморожені фрукти, нежирне м'ясо, рибу, молоко, кефір, йогурт, кисломолочний сир, сир, кукурудзяні супи, мед, джеми, желе, цукор, сіль, приправи, зелень, горіхи, оливки, попкорн, мариновані огірки та арахісову пасту.

Раніше OBOZ.UA розповів про користь гірчичної олії.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber , щоб бути в курсі останніх подій.

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Источник материала
Поделиться сюжетом