16 июня, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
"Енгельс", "Шайковка" і не тільки: експерт назвав російські цілі винищувачів F-16
"Енгельс", "Шайковка" і не тільки: експерт назвав російські цілі винищувачів F-16

"Енгельс", "Шайковка" і не тільки: експерт назвав російські цілі винищувачів F-16

Анатолій Храпчинський вважає, що завдяки винищувачам четвертого покоління Україна також зможе наносити удари по виробниках авіабомб, а також по підмосковних військових заводах.

Аеродроми "Шайковка" і "Енгельс" можуть стати потенційними цілями винищувачів F-16 на території Російської Федерації. Про це сказав заступник директора української компанії виробників РЕБ, експерт з питань авіації Анатолій Храпчинський в ефірі "КИЇВ24".

"Ми зможемо нищити такі аеродроми як "Шайковка", де стоїть стратегічна авіація, "Енгельс". Далі йдуть ті ж самі склади або виробники авіабомб. Це 53-й арсенал на відстані близько 600 кілометрів. Завод "Радуга", завод "Авангард", — це Підмосков'я", — розказав він.

Водночас авіаексперт зазначив, що Московська область є, мабуть, єдиним місцем у РФ, де є велике скупчення протиповітряної оборони.

За словами Храпчинського, літаки F-16 можна буде використовувати по більшості аеродромів, які знаходяться поблизу кордону з Україною. Йдеться і про летовища, де базуються Су-34. Це Кубань, Ростовська область.

"Всі ці аеродроми стратегічно попадають під ураження з боку України. Фактор того, що росіяни зараз перевели більшість своїх стратегічних літаків на аеродром "Оленья", який знаходиться на відстані 2 тисяч кілометрів, підтверджує те, що вони розуміють загрозу, яка може бути з боку України", — пояснив Храпчинський.

Нагадаємо, 22 травня речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш повідомив, що в Україну повернулася перша група фахівців із обслуговування винищувачів F-16.

Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що Київ самостійно прийматиме рішення щодо ударів по російській території. Утім, Вашингтон наразі не дає дозвіл на такі удари, які можуть бути завдані американською зброєю.

Водночас спікер Палати представників США Майк Джонсон сказав, що Україні треба дозволити вести війну так, як вона вважає за потрібне.

Источник материала
Поделиться сюжетом