16 июня, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
ФДМУ готується до приватизації одного з дунайських портів
ФДМУ готується до приватизації одного з дунайських портів

ФДМУ готується до приватизації одного з дунайських портів

Фонд державного майна України (ФДМУ) планує відновити приватизацію портової інфраструктури на Дунаї та готується виставити на продаж об'єкт, який сьогодні використовується як сухий порт. Про це 22 травня заявив голова ФДМУ Віталій Коваль, повідомляє Інтерфакс-Україна.

«Актуальним є продовження приватизації саме наших дунайських портів. Історія приватизації одного порту вже є. Готуємо інший. І фактично я впевнений, що там сьогодні вже здійснюється діяльність як сухого порту, що буде можливість тільки-но відкритися навігації - одразу щоб інвестор, який уже купує актив на аукціоні, щоб він був підготовлений до відкриття навігації і рухався швидше», - сказав В. Коваль, не уточнивши при цьому назву порту, який готується до продажу.

Раніше повідомлялося, що Фонд готується виставити на конкурс морський торговельний порт «Білгород-Дністровський». З 1 квітня 2022 р. цей порт використовують як логістичний центр для портів на Дунаї. Він приймає вантажі на автомобілях і відправляє їх далі у вагонах.

Раніше ФДМ продав за 200 млн грн цілісний майновий комплекс Усть-Дунайського порту на майданчику Prozorro. Під час торгів його ціна зросла втричі.

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны