16 июня, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Іноземні партнери виділять Одеській кіностудії близько $300 тисяч на зйомки фільму «Режисер»
Іноземні партнери виділять Одеській кіностудії близько $300 тисяч на зйомки фільму «Режисер»

Іноземні партнери виділять Одеській кіностудії близько $300 тисяч на зйомки фільму «Режисер»

Компанії з Туреччини, Молдови та Румунії виділять близько 300 тисяч доларів на створення фільму «Режисер» про життя Олександра Довженка. Зйомки розпочнуться у другій половині літа в Одесі.

Про це в коментарі Укрінформу розказав директор Одеської кіностудії Андрій Осіпов.

За словами Осіпова, до зйомок фільму Костянтина Коновалова «Режисер» до війни були готові долучитися 5 міжнародних партнерів.

«Коли розпочалося повномасштабне вторгнення, наші німецькі, прибалтійські, канадські друзі сказали, що ми божевільні, і знімати під час війни не можна. Вибачте, любі одесити, ми вас поважаємо, але працюйте без нас. Зараз у нас нові партнери. Ми підписуємо контракт з турецької компанією, з якою ми вже працювали під час зйомок фільму «Фортеця Хаджибей». Також долучається компанія з Молдови, з якою ми працювали в 2021 році під час зйомок картини «Край ріки». Також з’явились нові партнери – компанія з Румунії. Мова йде про приблизно 300 тис. доларів», - розказав директор кіностудії.

Також створення картини фінансується державою. Знімальна група вже отримала перший транш.

«З боку продюсерів та фінансистів ці зйомки – певний героїзм, але ми розуміємо, що кіностудія має працювати, а її працівники – заробляти. Зарплата робітників вища удвічі під час зйомок. У другій половині літа ми розпочнемо зйомки «Режисера». Тобто під час зйомок гроші будуть направлені у суміжні галузі: готельний та транспортний бізнес, у сферу харчування тощо. Цими грошима відповідно наповниться бюджет Одеси», - каже Осіпов.

Також кіностудія закликає представників одеського бізнесу долучитися до створення картини. Йдеться про надання безоплатних послуг зокрема з розміщення та харчування акторів та знімальних груп. Це суттєво зекономить бюджет стрічки.

«Вже є декілька пропозицій, але вони «сирі». Тому ми знов звертаємося до одеського бізнесу, долучайтеся. Це фільм про Одесу Довженка, Яновського, Ільфа і Петрова. Картина прославляє Одесу 100-річної давності – часів, коли кіно було німим, а по Молдаванці їздили «нальотчики». Ми не хочемо знімати шароварщіну. Фільм, саме про українську Одеси, він буде направлений у тому числі проти російської пропаганди», - підкреслив Осіпов.

За словами Осіпова, фільм «Режисер» - унікальна подія. Довженко – найвидатніший український режисер і до сьогодні про нього не було знято жодного художнього фільму.

«Ми сподіваємося на міжнародне прийняття цієї картини, і на національну популярність. Над картиною працює команда найкращих фахівців – дослідників творчості Довженка. Ризики є, але ми маємо працювати і не будемо чекати кінця війни», - сказав Осіпов.

Як повідомляв Укрінформ, в середині літа на Одеській кіностудії розпочнуться зйомки фільму «Режисер» про життя та творчість Олександра Довженка. Наразі проходять підготовчі роботи. Знімальні майданчики облаштують просто на вулицях міста. Через те, що знімальний процес стартує з недоформованим бюджетом, до зйомок у масовці запрошують всіх охочих.

Теги по теме
Одесса
Источник материала
Поделиться сюжетом