16 июня, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
ISW розкрив, що змусило РФ почати наступ на Харківщині раніше, ніж планувалося
ISW розкрив, що змусило РФ почати наступ на Харківщині раніше, ніж планувалося

ISW розкрив, що змусило РФ почати наступ на Харківщині раніше, ніж планувалося

Росія була змушена розпочати повторний наступ в Україні раніше, ніж планувала через відновлення надання допомоги від Сполучених Штатів Америки Україні. Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Аналітики зазначають, що відновлення безпекової допомоги США Україні наприкінці квітня стало критичним переломним моментом у війні. Російські війська посилили наступальні операції, аби скористатися часом перед надходженням нової допомоги США для України на фронт.

Окупанти розпочали обмежені наступальні операції вздовж російсько-українського кордону на півночі Харківської області 10 травня.

Як зазначають аналітики, через відновлення безпекової допомоги з боку США, росіяни, ймовірно, були змушені розпочати наступ раніше, ніж планувалося. Однак російські війська задіяли обмежену кількість особового складу для проведення важких піхотних атак на північ і північний схід від Харкова.

Вже 14 травня темпи російських наступальних операцій на півночі Харківської області почали сповільнюватися. Схоже наразі російські війська надають пріоритет створенню «буферної зони» на міжнародному кордоні, а не більш глибокому вторгненню в Харківську область.

Росія почала наступ вздовж харківського кордону маючи на меті відволікти українські сили, щоб уможливити російський наступ в інших районах східної України. Окрім цього росіяни мають на меті просунутися в межах ефективної дальності стрільби артилерії по місту Харків.

За даними видання, операція нібито була запланована на 15-16 травня, але її перенесли майже на тиждень раніше з невідомих причин.

Источник материала
Поделиться сюжетом