24 июня, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Як скинути вагу без дієт: корисні поради
Як скинути вагу без дієт: корисні поради

Як скинути вагу без дієт: корисні поради

Багато людей прагнуть схуднути, дотримуючись суворих дієт, але відмова від улюблених страв може бути складним завданням для декого. News Bytes розповів про декілька способів, які допоможуть вам досягти поставлених цілей і при цьому насолоджуватися різноманітною та ситною їжею.

Приймайте різноманітну їжу

Замість того, щоб обмежувати себе певними продуктами, зосередьтеся на включенні в раціон багату на поживні речовини їжу. Переконайтеся, що ви вживаєте нежирні білки, складні вуглеводи з фруктів, овочів і цільного зерна, а також корисні жири, такі як омега-3 жири з риби і мононенасичені жири з авокадо, мигдалю та оливок.

Практикуйте контроль порцій

Поступове збільшення порцій призводить до того, що люди споживають більше, ніж можуть собі уявити. Боротися з цим можна, використовуючи тарілки малого розміру, які створюють ілюзію великої кількості їжі. Подавайте на більших блюдах багаті на поживні речовини страви, а калорійні варіанти - на менших.

Достатня кількість сну

Хороший сон відіграє вирішальну роль у підтримці здорової ваги. Його нестача впливає на ділянку мозку, яка регулює апетит, що призводить до переїдання і неправильного вибору їжі. Дефіцит сну також порушує гормональний фон, збільшуючи вироблення греліну, гормону голоду, і зменшуючи рівень лептину, гормону, що відповідає за відчуття ситості.

Пийте багато води

Збільшення споживання води - чудова стратегія схуднення для тих, хто вважає за краще не дотримуватися суворих дієт. Дослідження показують, що вживання води перед їжею може знизити апетит і згодом привести до споживання меншої кількості калорій в цілому.

Привчіть себе до повільного прийому їжі

Повільний темп прийому їжі дозволить вам відчути, коли вже наїлися. Насолоджуючись кожним шматочком і ретельно пережовуючи їх, ви даєте мозку зрозуміти, що і скільки ви з'їли.

Додайте фізичні навантаження

Поєднання регулярних фізичних вправ зі збалансованим харчуванням є життєво важливим для досягнення і підтримки здорової ваги. Хоча зменшення кількості калорій може сприяти схудненню, воно також може сповільнити метаболізм. Виділяючи щонайменше 150 хвилин на тиждень на фізичні вправи, такі як ходьба, аеробіка, фітнес чи йога, ви можете покращити своє здоров'я та загальне самопочуття.

Раніше OBOZ.UA розповідав про те, як швидко схуднути без зусиль.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Источник материала
Поделиться сюжетом