24 июня, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Кому обовʼязково потрібно почати споживати нут: як він впливає на здоровʼя
Кому обовʼязково потрібно почати споживати нут: як він впливає на здоровʼя

Кому обовʼязково потрібно почати споживати нут: як він впливає на здоровʼя

Нут – один із найбільш поширених бобових у світі, він містить багато клітковини, білок та здоровий жир. Споживання цього продукту може допомогти схуднути, позитивно вплинути на серце, кишківник та контролювати рівень цукру в крові.

Про це повідомили в health. Експерти зауважили, що нут не містить глютену та не є поширеним алергеном. Проте для уникнення здуття живота та інших розладів шлунково-кишкового тракту важливо повільно включати до свого раціону продукти з високим вмістом клітковини, зокрема й нуту.

Користь споживання нуту:

Контроль рівня цукру в крові

Нут, завдяки низькому глікемічному індексу, допомагає знизити резистентність до інсуліну, контролюючи рівень цукру в крові та зменшуючи ризик розвитку діабету другого типу.

Захист від серцево-судинних захворювань

Нут може допомогти у зменшенні ризику серцево-судинних захворювань. Вміст клітковини та корисних жирів сприяє зниженню рівня холестерину та тригліцеридів, а також контролю артеріального тиску.

Допомога у схудненні

Він містить багато клітковини, білка та здорових жирів, що сприяють насиченню та контролюють апетит.

Покращення здоровʼя кишківника

Нут допомагає полегшити перетравлення та регулювати функції кишківника. Він також сприяє збалансованому мікробіому кишківника, зменшуючи ризик запальних захворювань. Зокрема, нут може допомогти полегшити симптоми діареї, запору, болю в шлунку, нудоті й блювоті.

Раніше OBOZ.UA розповів, чому потрібно пити воду з лимоном. 

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber , щоб бути в курсі останніх подій.

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Источник материала
Поделиться сюжетом