23 июня, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
"Куп’янськ у диму": окупанти посилили штурми на Харківщині, через бойові дії палають ліси, – начальник МВА
"Куп’янськ у диму": окупанти посилили штурми на Харківщині, через бойові дії палають ліси, – начальник МВА

"Куп’янськ у диму": окупанти посилили штурми на Харківщині, через бойові дії палають ліси, – начальник МВА

На Куп'янському напрямку (Харківщина) російські війська посилили штурмові дії, зокрема в районах Синьківки, Іванівки, Табаївки, намагаючись знайти слабкі місця в нашій обороні для просування вперед. Через активні бойові дії в Куп'янському районі горить ліс, місцевість – у диму.

Про ситуацію в прифронтовому Куп'янську розповів начальник міської військової адміністрації Андрій Беседін. Він дав коментар "Єдиним новинам" вранці 23 травня.

Оперативну обстановку чиновник назвав дуже важкою. Він підтвердив активізацію штурмів. Точково десь є просування противника, "але вони більше зумовлені відходом наших військ на більш підготовлені позиції для збереження життя та здоров'я особового складу".

"І, знову ж таки, є певні маневри, які роблять наші хлопці та дівчата, наші Збройні сили, для того щоб потім ворог отримав те, що він повинен отримувати", – сказав Беседін.

У Куп'янському районі часто відбуваються лісові пожежі через ворожі обстріли, дим поширюється і на населені пункти. "На жаль, страждає екосистема, на жаль, страждають насадження. Задимленість досить значна", – зазначив начальник МВА.

Окупанти застосовують артилерію, РСЗВ, КАБи. Також почастішало використання касетних боєприпасів, спрямованих на ураження цивільного населення.

19 травня через обстріли Ківшарівки загинули троє осіб, травмовані четверо. 21 та 22 травня ЗС РФ активно обстрілювали населений пункт Куп'янськ-Вузловий реактивними системами залпового вогню, касетними боєприпасами. Постраждала критична та цивільна інфраструктура, будинки мирних жителів.

Незважаючи на нескінченні обстріли, у громаді залишаються жити 7,5 тис. людей, у тому числі на правобережжі Куп'янщини – 194 дитини.

"Нікуди не хочуть їхати, не хочуть чути, не хочуть чути вмовляння. Оскільки це стосується дітей, швидше за все, порушуватимемо питання примусової евакуації. Щодо дорослих – на жаль, нехтують. Немає такого механізму примусової евакуації, є механізм обов'язкової евакуації, який діє вже більше року. На жаль, пишуть відмови й не хочуть їхати", – констатував начальник Куп'янської МВА.

Як повідомляв OBOZ.UA, 22 травня в Державній прикордонній службі заявили про збільшення активності російських ДРГ. Основна їх мета – розвідати місця дислокації захисників країни й дізнатися, як побудовано оборону.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом