16 июня, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Нацрада винесла припис каналу «Сонце»
Нацрада винесла припис каналу «Сонце»

Нацрада винесла припис каналу «Сонце»

Мовник не повідомляв в ефірі про День Чорнобильської трагедії у певних проміжках часу.

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення застосувала припис до телеканалу «Сонце» (юридична особа ТОВ «Солар медіа»). Таке рішення регулятор прийняв на засіданні 23 травня.

За словами члена Нацради Максима Онопрієнка, 26 квітня у День Чорнобильської трагедії, відповідно до моніторингу,  були відсутні повідомлення про день трагедії  6-12, 12-24. Тоді як такі повідомлення мають з’являтись раз на дві години.

Відповідно до закону «Про медіа», це незначне порушення. Засобом реагування є припис.

Представниця каналу Сонце сказала, що і у 26 квітня і 8 травня біжучий рядок був, але відображався некоректно. За її словами, технічні служби запевняли, що збою немає. Але представники ефірного обладнання це виправили лише згодом. «Причина не у недбалості, а через технічні причини. У нас була палаюча свічка, хвилина мовчання, ми забрали розважальні програми», - додала вона.

Втім регулятор проголосував за винесення припису.

 «Це не каральний захід. А сигнал для вас, щоб усунути порушення», - сказав Максим Онопрієнко.

За словами першого заступника голови Валентина Коваля, це не несе бізнесу загрози,  якщо упродовж місяця не відбувається п’ять порушень.

Детальніше про припис у матеріалі «Детектор медіа».

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Источник материала
Поделиться сюжетом