Новий "удар у спину" від друзів Путіна: ще одна країна блокує платежі з Росією
Новий "удар у спину" від друзів Путіна: ще одна країна блокує платежі з Росією

Новий "удар у спину" від друзів Путіна: ще одна країна блокує платежі з Росією

Країни, які російський диктатор Володимир Путін називає дружніми, продовжують посилювати фінансову блокаду РФ. На цей раз стало відомо про проблеми з платежами, які виникли у російських компаній у Монголії.

Як повідомляють РосЗМІ, цю інформацію 23 травня підтвердив керівник лабораторії дослідження зовнішньої торгівлі РАНХіГС Олександр Кнобель. Він пояснив це тим, що монгольські банки побоюються ризику вторинних санкцій США за допомогу в обході обмежень, що діють щодо РФ.

Монголія наслідувала приклад інших країн, які передумали і надалі допомагати РФ обходити обмеження – Туреччини, Китаю та Об'єднаних Арабських Еміратів (ОАЕ). Раніше посол РФ в Анкарі Олексій Єрхов визнав, що з лютого безплідно тривають переговори про розблокування платежів із Росії в Туреччині.

У березні стало відомо, що російські нафтові компанії зіткнулися з багатомісячними затримками або взагалі блокуванням платежів від своїх покупців у Китаї, Туреччині та ОАЕ. Ці країни стали обережніше підходити до операцій із Росією.

Банки трьох країн посилили вимоги до дотримання санкцій, що призвело до затримок та відмов у грошових переказах до РФ. Побоюючись вторинних санкцій США, банки почали просити своїх клієнтів надати письмові гарантії того, що жодна фізична чи юридична особа з американського списку санкцій SDN (Specially Designated Nationals) не бере участі в угоді і не є бенефіціаром платежу.

До таких заходів вдалися щонайменше кілька відомих банків: First Abu Dhabi Bank, Dubai Islamic Bank, Mashreq (ОАЕ), Ziraat, Vakifbank (Туреччина), ICBC та Bank of China (Китай).

Також OBOZ.UA писав, що більшість транзакцій з Росії до Китаю повертаються назад. Причиною стало те, що найбільші банки КНР припинили приймати юані з РФ, щоб не потрапити під дію міжнародних санкцій.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом