16 июня, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Питання з боєприпасами вирішено: Світан сказав, яких змін слід чекати на фронті
Питання з боєприпасами вирішено: Світан сказав, яких змін слід чекати на фронті

Питання з боєприпасами вирішено: Світан сказав, яких змін слід чекати на фронті

Полковник запасу ЗСУ, льотчик-інструктор, військовий експерт Роман Світан розповів 24 Каналу, що заяви росіян не зупинять. Єдине, що може їх зупинити, – нестача сил та коштів на якомусь напрямку.

Поки що не готові

Полковник запасу ЗСУ наголосив, що росіяни поки що не готові рухатися у бік Чернігівщини. На двох базах у Брянській області – Клинцях та Климовому – наразі недостатня кількість сил і коштів.

Та ж картина і в районі Сум. У Суджі (Курської області – 24 Канал) зібрано 10 тисяч росіян, але вони ще не розгорнуті у бойові порядки. Проте найближчими тижнями готовність може з'явитися, коли туди підтягнуться додаткові сили,
– сказав Роман Світан.

Самі заяви, звичайно, не зупинять росіян, оскільки вони не звертають на них уваги. Проте ворог однозначно реагує на збільшення кількості бойової поразки, яку Україна може завдавати.

Три питання

Роман Світан наголосив, що Верховний головнокомандувач (президент України – 24 Канал) каже, що наразі немає проблем із постачанням саме боєприпасів, а не артилерії, оскільки з нею завжди будуть проблеми. А зараз якраз не вистачає стволів.

Можна сказати, що питання з боєприпасами вирішено, але залишаються питання щодо стволів та особового складу,
– зауважив військовий експерт.

Якщо розв'язати ці три питання, то харківську проблему можна як мінімум купірувати (призупинити – 24 Канал), поки росіяни не ухвалять рішення на подальше розгортання сил і коштів на цьому напрямку або перекидання стратегічних резервів з Донецького східного фронту.

Військова допомога від партнерів: останні новини

  • Міністр оборони Британії Грант Шаппс заявив, що Україна від початку травня отримала 80 ракет для протиповітряної оборони. Ще щонайменше 20 мають прибути до початку червня цього року.
  • Україна вже отримала ракети до систем протиповітряної оборони Patriot, які їй передала Іспанія. Наразі очікується новий пакет допомоги Україні, в який увійдуть танки Leopard та боєприпаси. Постачання має відбутися наприкінці червня 2024 року.
  • Данія також надасть Україні новий пакет військової допомоги. Він включатиме озброєння на 750 мільйонів євро. У нього також входить фінансування на майбутню передачу Україні винищувачів F-16. Окрім цього, допомога включає протиповітряну оборону, а також внески для пожертвування Україні додаткових артилерійських знарядь, снарядів і протитанкових мін.
Теги по теме
Оружие
Источник материала
Поделиться сюжетом