Попрощайтеся із сухою шкірою голови за допомогою цих ефективних домашніх засобів
Попрощайтеся із сухою шкірою голови за допомогою цих ефективних домашніх засобів

Попрощайтеся із сухою шкірою голови за допомогою цих ефективних домашніх засобів

Суха та свербляча шкіра голови є поширеною проблемою, але вона може призвести до проблем із впевненістю, коли ви перебуваєте в офісі або в громадському місці.

Сухість шкіри голови може бути наслідком зневоднення або впливу шкідливих хімічних речовин, а її поширеними симптомами є свербіж, біль, випадіння волосся та лупа. Ми зібрали кілька перевірених способів, які допоможуть, якщо у вас виникли проблеми із сухістю шкіри голови.

Робіть масаж з теплою кокосовою олією щонайменше тричі на тиждень

Кокосова олія допомагає усунути першопричину і зменшити сухість шкіри голови. У будь-якому випадку, вона має багато переваг для шкіри та волосся завдяки своїм протигрибковим та антибактеріальним властивостям.

Щоб отримати максимальну користь, втирайте теплу кокосову олію в шкіру голови та волосся. Залиште її щонайменше на годину, перш ніж змивати. Робіть це тричі на тиждень.

Яблучний оцет допомагає збалансувати рН шкіри голови

Яблучний оцет (ACV) – один з найкращих засобів від лупи. Це тому, що кислотність оцту допомагає стимулювати відмирання відмерлих клітин шкіри.

Але пам'ятайте, що не варто наносити оцет безпосередньо на шкіру голови, оскільки його висока концентрація може мати негативні наслідки. Додайте кілька крапель ACV до шампуню або кондиціонера і застосовуйте його як зазвичай.

Шампуні, що містять олію чайного дерева як інгредієнт, добре працюють

Олія чайного дерева має антисептичні властивості, які допомагають лікувати сухість шкіри голови та полегшують її симптоми. Шампуні, що містять олію чайного дерева, добре справляються з лупою та свербінням.

Ви також можете застосовувати цю олію безпосередньо, змішавши кілька крапель з носієм, наприклад, кокосовою олією. Втирайте цю суміш у шкіру голови і змивайте через годину.

Використовуйте просту маску з йогурту та яйця

Поєднання йогурту та яєць є ефективним засобом від сухості шкіри голови. Збийте склянку йогурту, одне яйце, 1-2 столові ложки оливкової олії та одну столову ложку соку лайма.

Залиште на десять хвилин. Тепер за допомогою пензлика нанесіть маску на шкіру голови та волосся. Залиште на годину і вимийте обличчя. Застосовуйте цю маску двічі на тиждень.

Раніше OBOZ.UA писав, що потрібно їсти, щоб отримати волосся мрії.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram та Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Источник материала
Поделиться сюжетом