16 июня, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Потребує уваги: як правильно доглядати за шкірою голови
Потребує уваги: як правильно доглядати за шкірою голови

Потребує уваги: як правильно доглядати за шкірою голови

Комплексний підхід вимагає не тільки традиційного догляду за шкірою, але й уваги до догляду за волоссям. Адже шкіра голови також потребує уваги.

Тому не варто забувати про необхідність догляду за шкірою голови. Адже ця ділянка також є продовженням вашої шкіри, нагадує OBOZ.UA.

Розберемося з поняттям докладніше

Ті самі продукти та методи догляду, які підтримують найкращий вигляд вашої шкіри, також можуть допомогти вашому волоссю та шкірі голови. Адже скініфікація волосся стирає межі між волоссям і доглядом за шкірою. Звернуть увагу на гліколеву кислоту, яка добре відома своїми відлущуючими властивостями в догляді за шкірою. Проте вона також може бути використана для м’якого видалення мертвих клітин шкіри, зупинки лупи та сприяння росту волосся.

Чому скініфікація

Варто пам’ятати, що як і шкіра, потреби волосся та шкіри голови кожної людини унікальні. Фахівці рекомендують покращити функцію шкіри голови, а для цього час від часу може знадобитися традиційна терапія для м’якого поштовху. Сьогодні формули догляду за волоссям призначені для вирішення проблем зі здоров’ям шкіри голови.

Як доглядати за волоссям

Спочатку потрібно визначити чи ваша шкіра голови жирна, суха чи має лупу, що допоможе знайти правильні продукти та лікування. Як і під час догляду за шкірою, спочатку підготуйте її, очистіть і зволожте. Можна почати із використання звичайного шампуню та кондиціонера. Зупиніть вибір на продуктах, які підійдуть вашому волоссю та покращать його життєву силу.

Отримайте спеціальне лікування

Не слід забувати, що здорова шкіра голови – це основа здорового волосся, тому варто застосовувати препарати на основі гліколевої або саліцилової кислоти. Адже саме ці речовини допомагають у видаленні мертвих клітин шкіри, зменшують лущення та зберігають здорове середовище шкіри голови. При потребі легко знайти спеціалізовані рішення, які використовують принципи скініфікації.

Зробіть це рутиною

Якщо ви хочете досягти помітного результату, варто робити процедуру відлущування шкіри голови кожні 10–15 днів. При цьому не забувайте маски для шкіри голови раз на тиждень, які допоможуть зволожити та заспокоїти шкіру. Рекомендується також використовувати кондиціонери з SPF, щоб захистити волосся від ультрафіолету. А при необхідності проконсультуйтеся з фахівцем/дерматологом.

Раніше OBOZ.UA розповідав як доглядати за шкірою обличчя вранці.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Источник материала
Поделиться сюжетом