16 июня, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Пози йоги для покращення уваги та концентрації: 5 ефективних асан
Пози йоги для покращення уваги та концентрації: 5 ефективних асан

Пози йоги для покращення уваги та концентрації: 5 ефективних асан

У сучасному швидкоплинному світі збереження уваги та концентрації може бути непростим завданням, особливо через стрес і тривогу, які часто супроводжують наш сучасний спосіб життя та щільний графік. На щастя, практика йоги може змінити ситуацію.

News Bytes підготував 5 поз йоги, які відомі своєю здатністю підвищувати концентрацію уваги, заспокоюючи розум, сприяючи кращому кровотоку та покращуючи загальну рівновагу.

Тадасана - гірська поза

Тадасана, також відома як "гірська поза", допомагає зосередитися, вдосконалюючи поставу, регулюючи дихання і підвищуючи уважність. Крім того, вона зміцнює м'язи живота, підтягує сідниці і покращує гнучкість хребта.

Станьте прямо, розставивши ноги на ширині стегон, вирівняйте стегна і м'яко втягніть куприк. Опустіть лопатки вниз по спині і витягніть шию до стелі.

Врікшасана - поза дерева

Врікшасана, або "поза дерева", розвиває баланс, стабільність і спокій розуму. Встаньте прямо, твердо поставивши ліву ногу на землю, стегна вирівняні з плечима, а хребет витягнутий.

Підніміть праву ногу і покладіть підошву на внутрішню частину лівого стегна. Зберігайте вертикальне положення і з'єднайте руки перед грудьми.

Натараджасана - поза короля-танцюриста

Почніть стоячи і надійно тримайте ліву щиколотку лівою рукою за спиною. Перенесіть свою вагу вперед, поклавши праву руку на праве коліно для підтримки.

Вигніть спину, нахилившись вперед, і зробіть поштовх лівою ногою назовні. Тримайте ліву ногу витягнутою і поступово витягуйте праву руку назовні. Затримайтеся на 30 секунд і повторіть на протилежній нозі.

Бакасана - поза ворони

Інструкція: Почніть з низького присідання, поклавши руки на землю і широко розставивши пальці. Задіявши пальці, підніміть ноги і розташуйте коліна на зовнішній стороні надпліч. Повільно перенесіть вагу тіла вперед і по черзі відривайте пальці ніг від землі та утримуйте позу якомога довше.

Шавасана - поза трупа

Шавасана, яку часто називають "позою трупа", є простою, але потужною асаною, яка викликає розслаблення, заспокоює розум і допомагає зняти стрес і тривогу, в кінцевому підсумку покращуючи фокус. Щоб виконати цю позу, ляжте прямо на спину, вільно розкинувши руки з обох боків і повернувши долоні догори.

Раніше OBOZ.UA розповідав про те, чому варто почати займатись йогою.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Источник материала
Поделиться сюжетом