16 июня, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Пропалестинські активісти захопили Берлінський університет імені Гумбольдта
Пропалестинські активісти захопили Берлінський університет імені Гумбольдта

Пропалестинські активісти захопили Берлінський університет імені Гумбольдта

Пропалестинські активісти захопили приміщення Берлінського університету імені Гумбольдта За інформацією видання Bild, захоплення відбулося у другій половині дня напередодні, коли група активістів проникла до будівлі навчального закладу та відмовилася залишити її.

Утім, один із представників протестувальників уже заявив, що вони не вийдуть із приміщень університету доти, доки їхні вимоги не будуть задоволені.

Студенти ходять територією університету в палестинських шарфах, вони також вивісили великий банер біля факультету соціальних наук із написом «Факультет Джабалії» – за назвою місця на півночі сектору Гази. Всюди протестувальники наносять написи «Free Palestine».

Активісти з групи «Студентська коаліція Берліна» звинувачують Ізраїль у «геноциді» і «масових убивствах, що тривають», а також кажуть про «безумовну солідарність із палестинським народом».

Вони вимагають, щоб берлінські університети закликали до негайного припинення вогню і чинили тиск на уряд Німеччини, щоб він перестав надавати будь-яку допомогу Ізраїлю.

Загалом у захопленні приміщень університету брало участь близько 300 осіб. Щонайменше один співробітник поліції постраждав під час виконання своїх обов’язків.

Теги по теме
Израиль
Источник материала
Поделиться сюжетом