16 июня, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Сема Бенкмана-Фріда переводять до нової в’язниці
Сема Бенкмана-Фріда переводять до нової в’язниці

Сема Бенкмана-Фріда переводять до нової в’язниці

Засудженого колишнього очільника збанкрутілої біржі FTX Сема Бенкмана-Фріда переводять до нової в'язниці за межами Нью-Йорка, поки він працює над апеляцією про скасування звинувачень. Про це повідомляє WSJ.

Станом на ранок четверга місце нової в'язниці не розголошується, але вважається, що вона знаходиться в Каліфорнії. Швидше за все, його помістять у в'язницю середнього рівня безпеки.

Однак суддя, який керував процесом, видав наказ, яким рекомендував утримувати його у в'язниці в Нью-Йорку, «щоб полегшити доступ до апеляційного адвоката».

Таким чином, фактична передача може зайняти більше як місяць.

СПРАВА FTX

У березні Бенкмана-Фріда засудили до 25 років ув'язнення із конфіскацією $11 млрд. Раніше він був визнаний винним за сімома пунктами звинувачення в шахрайстві, змові та відмиванні грошей.

Біржа FTX Сема Бенкмана-Фріда, яка раніше була третьою за величиною у світі, збанкрутувала в листопаді 2022 року після того, як стало відомо, що дочірній концерн платформи, Alameda Research, перебуває у хиткому фінансовому становищі.

ЩО ПРОПОНУЮТЬ ПОСТРАЖДАЛИМ ІНВЕСТОРАМ

На початку травня FTX запропонувала новий план компенсації, згідно з яким більшість кредиторів отримують відшкодування, розмір яких перевищує вимоги. Так, 98% кредиторів отримають не менше 118% від своїх вимог, всі інші клієнти платформи отримають 100% відшкодування коштів.

Проте кредитори розкритикували цей план. Їм не сподобалось, що пропозиція містить виправдувальну обмовку для юридичної фірми Sullivan & Cromwell (S&C), яка знімає з неї всі потенційні зобов'язання.

Источник материала
Поделиться сюжетом