16 июня, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
«Школа супергероїв» запрацювала в лікарнях ще чотирьох міст
«Школа супергероїв» запрацювала в лікарнях ще чотирьох міст

«Школа супергероїв» запрацювала в лікарнях ще чотирьох міст

Нові навчальні осередки держустанови «Школа супергероїв» запрацювали в обласних та міських лікарнях у Кривому Розі, Львові, Вінниці та Рівному.

Навчанням уже вдалося охопити майже 200 маленьких пацієнтів цих лікарень. Про це повідомляє Міністерство освіти та науки, передає Укрінформ.

«Мережа «Шкіл супергероїв» продовжує рости. А це значить, що ще більше дітей, які вимушено довгий час перебувають у лікарні, матимуть доступ до якісної освіти. Для них це можливість мати дитинство за лікарняними стінами, здобувати знання та позитивні емоції. Війна лиш підсвітила надзвичайну важливість підтримки дітей та забезпечення освітнього процесу в дитячих лікарнях. Команда «Школи супергероїв» - учителі та психологи - їхні професійні суперпровідники у світ знань, які роблять цей процес захопливим, а отже, максимально ефективним. Команда продовжує працювати, тож до супергеройської родини долучатимуться нові міста», - зазначила засновниця «Школи супергероїв», заступниця міністра освіти та науки Євгенія Смірнова.

Як зазначають у МОН, у приміщеннях, де невдовзі розпочнуться заняття, тривають ремонтні роботи, триває процес формування педагогічних колективів.

«Школа супергероїв» запрацювала в лікарнях ще чотирьох міст / Фото: Міністерство освіти і науки

Дизайнери створили візуалізації майбутніх комфортних класів, обладнаних зручними ергономічними меблями, гаджетами та бібліотеками. До створення нових освітніх просторів у Кривому Розі, Вінниці та Рівному долучилася Фундація Олени Зеленської: загалом за її підтримки у 2024 році планують відкрити шість таких осередків.

У Вінниці освітній процес розпочали одразу у двох лікарнях - Вінницькій обласній і Вінницькому обласному медичному центрі. Тут супергерої можуть вивчати навіть правознавство.

У Львові педагогічний колектив уже повністю укомплектовано - тут є вчителі фізики, хімії, біології, української мови, історії, англійської. Як і в кожному осередку, працюють практичний психолог і вихователь. Зокрема, попри подеколи виснажливе лікування, заняття відвідують 80% дітей-пацієнтів в онкогематологічному відділенні Клінічного центру дитячої медицини Львівської обласної лікарні.

Маленькі пацієнти Рівненської обласної дитячої лікарні з реабілітаційного центру та онковідділення вже відвідали уроки української мови та літератури, історії - майже 70 занять. До освітнього процесу активно долучаються діти, які лікуються у Криворізькій міській лікарні № 16.

Як повідомлялося, ДУ «Школа супергероїв» реалізується в межах флагманського проєкту «Освіта для всіх» від Міністерства освіти і науки України - на виконання Стратегії створення безбарʼєрного простору в Україні, ініційованої першою леді Оленою Зеленською.

Теги по теме
Школа Образование
Источник материала
Поделиться сюжетом