16 июня, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Сьогодні стало можливим заздалегідь інсталювати наступне велике оновлення Windows 11
Сьогодні стало можливим заздалегідь інсталювати наступне велике оновлення Windows 11

Сьогодні стало можливим заздалегідь інсталювати наступне велике оновлення Windows 11

Сьогодні Microsoft випускає наступне оновлення Windows 11 для кільця Release Preview. Це останнє тестування перед тим, як оновлення 24H2 стане доступним для всіх користувачів Windows 11. Оновлення включає підтримку фону HDR, енергозбереження, Sudo для Windows, Rust у ядрі Windows тощо.

Корпорація Майкрософт офіційно розгорне оновлення через Windows Update пізніше цього року, але ви можете отримати остаточну версію через опцію Windows Insider у розділі Windows Update у Windows 11. Просто дотримуйтеся вказівок, щоб зареєструватися в програмі Windows Insider і зробити переконайтеся, що ви вибрали Release Preview.

Windows 11 24H2 включає підтримку фону HDR, що дозволяє використовувати зображення JXR як фоновий малюнок. Якщо ви використовуєте кілька моніторів, Windows 11 адаптує шпалери для кожного дисплея.

У цьому останньому оновленні Microsoft також переробляє роботу своїх режимів енергозбереження. Новий режим енергозбереження зменшує споживання енергії, знижуючи продуктивність системи, щоб заощадити заряд акумулятора ноутбуків. Він також працюватиме зі звичайними настільними комп’ютерами, тож ви можете зменшити споживання енергії ігровим обладнанням.

Sudo в Windows 11. Зображення: Microsoft

Windows 11 24H2 також містить вбудовану команду sudo, призначену для розробників. Microsoft використовує sudo в Windows, щоб дозволити розробникам запускати інструменти з підвищеними правами безпосередньо з сеансу консолі без прав. Ви можете налаштувати команду sudo в трьох режимах: нове вікно; з вимкненим введенням; і вбудований. Найбільш схожий на sudo в Linux режим вбудований, тоді як інші режими більш заблоковані.

У цьому оновленні Microsoft також додає можливість створювати архіви 7-zip і TAR у Провіднику файлів, а також прокручувану панель швидких налаштувань, яка з’являється над панеллю завдань. Нова функція Voice Clarity на основі штучного інтелекту також є частиною 24H2, замість того, щоб обмежуватися лише пристроями з мікросхемами нейронних процесорів (NPU). Voice Clarity усуне фоновий шум, коли ви розмовляєте або записуєте звук.

Останні налаштування в Windows 11 24H2 вплинуть на вбудованого помічника Copilot. Copilot тепер є спеціальною кнопкою в правій частині панелі завдань, і тепер він розуміє більше команд для зміни параметрів, увімкнення функцій Windows тощо.

Це оновлення також включає всі нові функції на основі штучного інтелекту, які Microsoft оприлюднила на початку цього тижня, але для їх використання вам знадобиться новий ПК Copilot Plus. Комп’ютери Copilot Plus не будуть доступні до 18 червня за ціною від 999 доларів.

Источник материала
Поделиться сюжетом