16 июня, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
У Франківську понад 600 дітей з тренерами та нацгвардійцями вийшли на Олімпійський день
У Франківську понад 600 дітей з тренерами та нацгвардійцями вийшли на Олімпійський день

У Франківську понад 600 дітей з тренерами та нацгвардійцями вийшли на Олімпійський день

В Івано-Франківську понад 600 дітей з тренерами та нацгвардійцями вийшли на Олімпійський день.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні у нас зареєструвались більше 600 дітей різного віку, є дорослі, військові, є батьки і діти загиблих військових. Головне завдання - привити дітям любов до фізичної культури і спорту. Тобто, тут не стоїть питання, хто має перемогти. Ми всі вже чемпіони і маємо свої дистанції…», - запевняє голова відділення НОК в Івано-Франківській області Мирослав Карабін.

За його словами, у заходах Олімпійського дня - руханка, забіг, показові виступи з фехтування, хокею, боксу, стрільби з луку та інших видів спорту.

«Сьогодні лучники демонструють свою незламність. Ми стріляємо з лука і на візках, і стоячи, і на одній нозі», - посміхається тренерка обласної дитячо-юнацької спортивної школи, призер Олімпійських ігор у Сіднеї, заслужений майстер спорту України Катерина Дубровіна.

В Олімпійський день вона вийшла з поламаною ногою, але зауважує, що це для неї не завада для тренувань. Майже два роки поспіль Дубровіна відроджує на Прикарпатті стрільбу з лука, приїхавши на Франківщину з Харкова через війну. Нині у спортсменки займаються близько 40 дітей і ще 10 військових, які проходять лікування та реабілітацію на Прикарпатті.

«Все складніше стає з луками та стрілами, бо нас вже багато, але батьки нам допомагають. Діти вже показують результати - повернулись з зимового чемпіонату і готуємось до літнього. Медалі? Ні, це ще не час. Діти лише виконують розряди, вчаться, звикають до змагань. У нас дуже високі темпи», - запевняє Дубровіна.

У Франківську понад 600 дітей з тренерами та нацгвардійцями вийшли на Олімпійський день / Фото: Юрій Рильчук, Укрінформ

«Сьогодні Нацгвардія приймає участь в Олімпійському дні для підтримки нашої молоді. Ми біжимо 19-й забіг, дистанцію 600 м. Нас сьогодні лише четверо військових через події на Харківщині. У нас почались бойові злагодження, тому багато хлопців не змогли прибути», - говорить молодший сержант Нацгвардії України Михайло Селіванов.

Він переконаний, що у такий спосіб нацгвардійці демонструють свою громадянську позицію і допомагають дітям обрати для себе не лише вид спорту, але й своє майбутнє.

«Одним із основних видів спорту у Нацгвардії є рукопашні бої. Щоправда під час широкомасштабної війни ці змагання не проводяться», - додав Селіванов.

Міжнародний Олімпійський День відзначають щорічно з 1948 року рішенням Міжнародного олімпійського комітету.

Основний захід, що супроводжує Міжнародний Олімпійський день, це організація масових забігів на довгі дистанції 23 червня або в найближчі вихідні до цього дня. Мета - залучити максимальну кількість учасників, поширюючи олімпійську концепцію «Спорт для всіх».

Як повідомляв Укрінформ, в Івано-Франківську з міського бюджету скерували понад 5,5 млн грн на допомогу пораненим на фронті. Кошти отримають 113 військових.

Теги по теме
Ивано-Франковск
Источник материала
Поделиться сюжетом