16 июня, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
У Києві пройде виставка артоб’єктів, де збиратимуть кошти для підтримки ЗСУ
У Києві пройде виставка артоб’єктів, де збиратимуть кошти для підтримки ЗСУ

У Києві пройде виставка артоб’єктів, де збиратимуть кошти для підтримки ЗСУ

У столичному музеї «Золоті Ворота» 23 травня о 17:00 відбудеться відкриття виставки «Квітуча Україна: Мистецька виставка артоб’єктів», мета якої - збір коштів для підтримки Збройних сил України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство культури та інформаційної політики України.

На вистаці будуть представлені колишні снаряди, які талановиті українські митці, студенти та діти з художніх шкіл трансформували у твори мистецтва, що символізують відродження й надію.

«Мистецтво здатне об’єднувати людей та надихати на боротьбу за світле майбутнє навіть у найважчі часи. Кожна гільза, як окремий артоб’єкт, має свою місію – забезпечити збір на конкретний підрозділ ЗСУ. Артоб’єкти, виконані в традиційних мотивах з образами квітів, птахів та іншими символами весняного відродження, відображають українську культуру та створюють емоційний зв’язок з глядачем», - ідеться у повідомленні.

Організатори проєкту – громадські організації «Територія жінок міста Києва» та «Андріївський узвіз».

Серед учасників виставки – народна художниця України Наталка Ніколайчук, заслужений художник України Олександр Охапкин, члени Національної спілки художників Олена Жеребецька, Олена Онуфрів, Соломія Дорош, Ірина Гресик, Олеся Казнох, Наталія Проданчук, Віктор Проданчук, художниця-керамістка Ольга Ладижець, Оксана Свіжак, Марія Поліщук, Вікторія Любчик, а також студенти та школярі.

Виставка триватиме до 6 червня.

Як повідомляв Укрінформ, у Музеї історії Києва відкрилася художня виставка «Київ вночі», де представлені роботи українських митців ХIX-XXI століття.

Теги по теме
Киев Вооруженные силы Украины
Источник материала
Поделиться сюжетом