16 июня, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
У Китаї зробили цинічну заяву після звинувачень у військовій допомозі Росії
У Китаї зробили цинічну заяву після звинувачень у військовій допомозі Росії

У Китаї зробили цинічну заяву після звинувачень у військовій допомозі Росії

Офіційний представник міністерства закордонних справ Китаю Ван Веньбін звинуватив міністра оборони Британії Гранта Шеппса у тому, що той "роздмухує вогонь проти України". Окрім того, китайський представник зазначив, що з заявами Шеппса нібито не погодилися й США.

У Китаї висловилися щодо передачі зброї Росії

Веньбін зазначив, що МЗС Китаю засуджує безпідставне та безвідповідальне звинувачення Китаю британським політиком. За словами представника китайського міністерства, ці зауваження з боку Великої Британії навіть не були підтримані її "близьким союзником", вочевидь, маючи на увазі Сполучені Штати.

Дозвольте мені чітко сказати, що Велика Британія, а не Китай, роздмухує вогонь проти України. Повідомляється, що два роки тому, коли Росія та Україна були близькі до угоди про припинення конфлікту, саме Велика Британія, серед інших, кинулася на заваді, щоб зупинити його, і відтоді конфлікт триває,
– цинічно заявив Веньбін.

Представник МЗС Китаю також зазначив, що як і Пекін, міжнародна спільнота наполегливо намагається "охолодити ситуацію", а британська сторона "знову зробила безвідповідальні зауваження, що викликає тривогу".

"Що ми хотіли б сказати британському політику, так це те, що звинувачення Китаю не допоможе Британії вийти зі складного становища щодо України. Тим більше це не розв'яже складні внутрішні проблеми Сполученого Королівства. Замість того, щоб брехливо звинувачувати Китай, чому б не розглянути роль Великої Британії в питанні України?" – спитав китайський представник.

Веньбін також наполегливо заявив, що Китай "був і залишатиметься на боці миру та діалогу". За словами представника, країна продовжуватиме "наполегливо працювати над просуванням мирних переговорів" і "протистояти розпалюванню вогню". При цьому Пекін хоче відстоювати свої законні права та інтереси.

У Британії казали, що Китай працює над передачею зброї Росії

  • Міністр оборони Британії Грант Шеппс сказав, що Китай працює над передачею летальної зброї Росії, яку Кремль буде використовувати у війні проти України. За словами глави британського Міноборони докази цього має розвідка США і Сполученого Королівства.
  • За словами Шеппса, Захід має бути стурбовані цим фактом. Адже на початку повномасштабної війни в Україні Китай хотів показати себе як країна, що має пом'якшувальний вплив на Путіна.
  • Водночас у США, висловлюючись про заяву Шеппса, сказали, що не мають інформаціїщодо прямого постачання зброї з Китаю до Росії. Окрім того, у Білому домі "з нетерпінням чекають" розмови з британською стороною, щоби переконатися, що вони мають "спільну операційну картину".
Теги по теме
Китай Оружие
Источник материала
Поделиться сюжетом