Усика позбавлять титулу абсолютного чемпіона світу: промоутер українця зробив заяву
Усика позбавлять титулу абсолютного чемпіона світу: промоутер українця зробив заяву

Усика позбавлять титулу абсолютного чемпіона світу: промоутер українця зробив заяву

Промоутер Олександра Усика Олександр Красюк повідомив, що вони випросять виняток у Міжнародної боксерської федерації (IBF), щоб українця не позбавляли титулу абсолютного чемпіона світу. 19 травня стало відомо, що IBF забере пояс, оскільки обов'язковий захист титулу проти Пилипа Хрговича прострочено.

У той же час президент IBF Дерріл Піплс заявив, що Усік має право попросити про продовження термінів свого обов'язкового бою проти Хрговича. Піплс також підтвердив, що IBF ще не отримувала жодних повідомлень від Усика та його команди.

World Boxing News звернулися до Красюка із цього приводу, оскільки повідомлення припускають, що IBF повністю позбавить Усика. Однак Усік планує попросити IBF відкласти його обов'язковий бій до матчу-реваншу з Тайсоном Ф'юрі.

"Звичайно, ми попросимо IBF зробити виняток", - заявив український промоутер.

Враховуючи, що Ф'юрі відклав реванш мінімум на шість місяців, у чому не винен Усик, має бути надана така сама відстрочка по лінії IBF. Ці терміни дадуть Усіку час до грудня, щоб провести переговори та завершити бій із переможцем бою Хргович – Дюбуа.

Потім Усік зможе виконати свої зобов'язання перед Ф'юрі, Хрговичем або Дюбуа, а потім продовжити виконання умов WBC, WBO та WBA.

Ця новина стала ударом для старого супротивника Усіка, Ентоні Джошуа, який планував кинути виклик переможцю матчу Хргович – Дюбуа на "Уемблі" у вересні.

Як тільки Усик завершить бій з Ф'юрі і стане обов'язковим претендентом на титул IBF, за ним має бути WBO, а Джозеф Паркер стане найвірогіднішим кандидатом, якщо він залишиться непереможеним. Джошуа працює над обов'язковим титулом WBC, а Махмуд Чарр може отримати схвалення WBA.

З цього моменту Усик не зможе вибирати собі суперників доти, доки не виконає всі свої обов'язки щодо санкціонування.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Чи не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом