23 июня, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
На Черкащині чоловік вигадав, як пів року ховатись від мобілізації
На Черкащині чоловік вигадав, як пів року ховатись від мобілізації

На Черкащині чоловік вигадав, як пів року ховатись від мобілізації

На суді чоловік провину заперечив.

У Черкаській області до 3 років позбавлення волі засудили чоловіка, який від листопада 2023 року ховався від мобілізації. На суді він заперечив свою провину. 

Про це йдеться у вироку Маньківського районного суду Черкаської області. 

За даними суду, житель Черкащини у листопаді 2023 року отримав повістку та повинен був прибути до ТЦК для відправлення на військову службу, проте чоловік ухилився від мобілізації. 

На суді староста села, в якому мешкає підсудний, пояснив, що він повинен був доправити до ТЦК жителя громади. Він зранку приїхав до будинку, в якому мешкає призовник, там працював телевізор та було увімкнене світло. Коли він постукав - світло вимкнули, проте телевізор і далі працював. Підсудний ж до нього так і не вийшов. 

На суді чоловік, який ухилився від мобілізації, повідомив, що того дня він хворів, а тому не поїхав до ТЦК, коли йому дали іншу повістку - він теж не приїхав. 

"Вину у вчиненому кримінальному правопорушенні не визнає, оскільки вважає що він не переховувався від РТЦК, проживав за місцем свого постійного проживання, тобто він в своїх діях не вбачає ухилення від призову на військову службу під час мобілізації", - йдеться у свідченні підсудного. 

Суд визнав чоловіка винним за статтею 336 ККУ і засудив до 3 років позбавлення волі. 

Источник материала
Поделиться сюжетом