16 июня, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
В Києві графік відключення світла діятиме впродовж доби: де і коли не буде електроенергії 23 травня
В Києві графік відключення світла діятиме впродовж доби: де і коли не буде електроенергії 23 травня

В Києві графік відключення світла діятиме впродовж доби: де і коли не буде електроенергії 23 травня

В Києві та Києвській області 23 травня відключення електроенергіїтриватимуть впродовж всієї доби. В столиці графіки стабілізаційних відключень більш жорсткі, ніж в області. Так, киянам приготували гарантовані відключення тривалістю від 9 до 12 годин.

Як йдтеться в повідомленні ДТЕК, виділених "Укренерго" лімітів вистачить на те, щоб забезпечити світлом в середньому 75% від потреб столиці. Напередодні в "Укренерго" заявляли, що через шільну хмарність очікують зниження генерації сонячних станцій.

Які графіки застосовують: Київ

У столиці кожне гарантоване відключення триває до 4 годин поспіль, а гарантована наявність електрики – по 2 години. У результатімаксимальний час відключення кожної групи – 18 годин. Гарантовані відключення – від 9 до 12 годин залежно від дня тижня.

Де подивитись графік:

У киян також є можливість отримувати повідомлення про час відключення в застосунку "Київ Цифровий". Для цього потрібно зареєструвати свою адресу в системі.

Які графіки застосовують: Київщина

На Київщині все залежить від населеного пункту. У деяких – відключення такі самі, як у Києві. В інших – можливі м'якіші варіанти. Дізнатися про свою групу та час відключень можна на кількох ресурсах.

Голова Київської ОДА Руслан Кравченко на своїй сторінці в Facebook заявив про те, що на Київщині зменшать вуличне освітлення у вечірній та нічний час. Відповідне рішення ухвалили на засіданні штабу Ради оборони області. Ситуація з електроенергією досі залишається вкрай складною.

Як повідомляв OBOZ.UA, причина, через яку відключення електроенергії стали масовими в травні, а не взимку, коли навантаження збільшується через необхідність опалювати житло, полягає в ракетних ударах по енергетиці. Внаслідок російських атак було пошкоджено все більші тепло- та гідроелектростанції, тому вони не можуть виробляти стільки ж електроенергії, як раніше.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом