24 июня, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
В Україну прийде незначне похолодання: синоптик дав детальний прогноз
В Україну прийде незначне похолодання: синоптик дав детальний прогноз

В Україну прийде незначне похолодання: синоптик дав детальний прогноз

В Україні найближчими днями очікується незначне похолодання через посилення антициклону з північного сходу. Також в більшості південних, східних і центральних регіонів буде вітряна погода.

Про це свідчать дані сайтів Meteoprog.com та Укргідрометцентру. В деяких областях пройдуть дощі з грозами, місцями можливий град та шквали.

У четвер, 23 травня, короткочасні дощі вдень охоплять переважно північні та західні регіони. Місцями можливі град та шквали зі швидкістю вітру 15 – 20 м/с. Південна частина країни та Крим залишаться без опадів. Вітер буде східним зі швидкістю 5-10 м/с, на півдні іноді досягаючи поривів 15-17 м/с. Температура повітря вночі становитиме +10…+15 °С, вдень +22…+27 °С, а в південній частині досягатиме +28…+30 °С.

У п'ятницю, 24 травня, дощі з грозами пройдуть у західних областях. В решті областей України опадів не очікується. Східний вітер буде дути зі швидкістю 7 - 12 м/с, проте подекуди на півдні та сході пориви досягатимуть 15-20 м/с. Нічна температура коливатиметься від +9 до +14 °С, денна — від +20 до +25 °С, на півдні до +28 °С.

У суботу, 25 травня, в більшості регіонів України буде сухо, лише на заході місцями очікуються грозові дощі. Вітер східний або південно-східний, 7 – 12 м/с, з поривами 15 – 20 м/с на півдні, у Приазов'ї та на Донбасі. Температура вночі становитиме +7…+12 °С, вдень +19…+25 °С.

У неділю, 26 травня, по всій Україні прогнозується переважно суха погода. Незначні дощі пройдуть на заході та в деяких центральних областях. Вітер буде східним із швидкістю 7 – 12 м/с, а в південних районах, у Приазов'ї, Дніпропетровській області та на Донбасі можливі пориви до 15 – 20 м/с. Нічна температура повітря складатиме від +8 до +13 °С, а вдень від +19 до +26 °С.

Як повідомляв OBOZ.UA, календарна зима 2023-2024 років стала третьою у рейтингу найтепліших у Києві з 1881 року. Протягом трьох місяців було зафіксовано 14 температурних рекордів.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом