16 июня, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
В Україні посилили графіки відключень світла: розклад на 23 травня
В Україні посилили графіки відключень світла: розклад на 23 травня

В Україні посилили графіки відключень світла: розклад на 23 травня

В Україні 23 травня посилили режим відключення обмеження на споживання електроенергії. Очікується, що графіки діятимуть усю добу – з 00:00 до 24:00. При цьому відключатимуть електроенергію і промисловості, і побутовим споживачам, але не критичній інфраструктурі. Днем раніше ж відключення діяли лише вранці та ввечері.

Про посилення повідомили в " Укренерго ". Там зазначили: причина продовження терміну дії обмежень – можливе збільшення обсягу дефіциту енергії через погоду. Зокрема, прогнозовану щільну хмарність у більшості регіонів, "через яку сонячні електростанції будуть змушені знизити виробництво електроенергії".

"Відключення можуть бути застосовані при перевищенні визначених лімітів обсягів споживання, які Диспетчерський центр "Укренерго" щовечора доводить до кожного обленерго. Інформацію, коли саме будуть застосовані відключення у вашому регіоні, можна дізнатись у кабінеті споживача, на офіційних сайтах обленерго, а також на їхніх сторінках у соцмережах", – йдеться у повідомленні.

При цьому слід розуміти, що "Укренерго" не складає графіків, цим займаються обленерго в окремих регіонах. Тому погодинні відключення можуть застосовуватися лише за перевищенні певних лімітів обсягів кожної області.

Графіки ж розписуються окремо у кожній області. Дізнатися, коли можуть бути застосовані відключення у конкретному регіоні, можна у кабінеті споживача, на офіційних сайтах обленерго, а також на сторінках у соцмережах чи чат-ботах.

Зі свого боку, в Міненерго зазначили: минулої доби потреби споживачів покривалися власною генерацією, комерційним імпортом та аварійною допомогою з енергосистем Румунії, Словаччини та Польщі. Сьогодні ж у ранкові та денні години на запит України здійснюватимуться аварійні постачання електроенергії з цих країн.

"Причина обмежень – значні пошкодження енергетичної інфраструктури після масованих російських атак. Тривають відновлювальні роботи", – зазначили у міністерстві.

Коли українцям припинять відключати світло

Зі свого боку, голова правління "Укренерго" Володимир Кудрицький раніше зазначив: повністю відмовитися від відключень електроенергії Україні вдасться нескоро. Адже для цього потрібно:

  • відновити потужність пошкоджених електростанцій, "а це займає час – іноді тижні, іноді місяці, а іноді роки";
  • побудувати децентралізовану генерацію, яка буде "безпечнішою і стійкішою до атак" і яка "через 1,5-3 роки зможе замінити пошкоджену".

Як повідомляв OBOZ.UA, режимів відключення світла всього два – аварійні та планові. Наприклад, графіки погодинних відключень (ГПВ) запроваджуються заздалегідь і з попередженням.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом