16 июня, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Вимикатимуть світло частіше? У Кабміні хочуть зробити нові графіки для українців
Вимикатимуть світло частіше? У Кабміні хочуть зробити нові графіки для українців

Вимикатимуть світло частіше? У Кабміні хочуть зробити нові графіки для українців

Нещодавно в Україну повернулися графіки відключень світла і багато хто звернув увагу, що працюють вони не зовсім за графіком.

Точніше, начебто за графіком, але "Укренерго" робить певні вікна, в які відключає світло і не всі групи потрапляють у ці вікна або потрапляють на 1-2 години. Коли інші групи "попадають" на відключення на всі 4 години. У Кабміні вирішили серйозно зайнятися цією несправедливістю.

Відключення світла / фото: depositphotos

Кабінет міністрів України має намір ухвалити постанову про справедливі графіки відключень споживачів. Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання 21 травня.

Він розповів, що відповідний проект постанови розроблять міністерство енергетики та Укренерго.

"Цей документ також має містити перелік критично важливих для держави об'єктів, які потребують пріоритетного електропостачання, та черговість розподілу граничної потужності між іншими споживачами, які не входять до списку критично важливих", – заявив Шмигаль.

Денис Шмигаль. Фото: скрін youtube

Раніше ми повідомляли, що в Україні зібралися вдвічі збільшити тариф на світ: коли надішлють "важкі" квитанції.

Також стало відомо, що тарифи на електроенергію обіцяють по 5 грн. за кВт вже з 1 червня. Через прохолодну погоду збільшили споживання електроенергії і це змусило повернутися до відключень.

Источник материала
Поделиться сюжетом