16 июня, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Запоріжжя піде на канікули найпізніше: коли останній дзвоник у школах України. Дати по регіонах
Запоріжжя піде на канікули найпізніше: коли останній дзвоник у школах України. Дати по регіонах

Запоріжжя піде на канікули найпізніше: коли останній дзвоник у школах України. Дати по регіонах

2023/2024 навчальний рік триватиме до 28 червня 2024 року, згідно з рішенням Міністерства освіти та науки України. Проте заклади освіти самі визначатимуть дату завершення навчання. Ухвалюватиме дати початку канікул педагогічна рада, керуючись встановленими Кабінетом міністрів нормами.

Деякі із шкіл вирішили продовжити уроки у червні, аби школярі змогли наздогнати освітні втрати. Водночас останній дзвоник у школах має відбутися 31 травня. OBOZ.UA зібрав інформацію про те, коли школярі підуть на літні канікули. 

У Запоріжжі навчальний рік у школах триватиме до першого липня, тож діти матимуть лише два місяці літніх канікул. У червні школярі відвідуватимуть уроки та проводитимуться консультативні заняття. Таке рішення ухвалили у звʼязку з тривалою дистанційною освітою та неможливістю проводити повноцінно навчання через часті повітряні тривоги.

У Харкові останній дзвоник пролунає наприкінці травня, тож з червня школярі підуть на літні канікули. Натомість, аби надолужити освітні втрати, батьки зможуть приводити своїх дітей у серпні на додаткові заняття. Таким чином місцева влада вирішила допомогти учням підготуватисядо нового навчального року, аби діти могли повторити вивчений матеріал та актуалізувати знання напередодні першого вересня.

У Києві та області навчальний рік закінчується 31 травня. Проте у деяких громадах Київської області уроки триватимуть до 7 та 14 червня. В цей час у школах проводитимуть додаткові заняття для учнів 1-10 класів, а також тренінги з безпеки життєдіяльності, мінної безпеки та тактичної медицини.

На Житомирщині більшість шкіл йдуть на літній відпочинок 31 травня. Проте до 28 червня може тривати атестація учнів і заняття для подолання освітніх втрат.

У Вінницькій області навчальний рік закінчиться 31 травня, а літні канікули триватимуть до кінця серпня. У червні для школярів можуть проводити додаткові заняття та консультації.

На Полтавщині у 37 громадах літні канікули розпочнуться 1 червня. У 15 громадах – 3 червня, у п’яти – 31 травня і в одній – 7 червня.

В Одесі останній дзвоник пролунає 30 травня.

На Хмельниччині літні канікули розпочнуться для школярів 31 травня

Для школярів Черкаської області навчання закінчиться 31 травня, а літні канікули триватимуть до кінця серпня. 

У Дніпрі літні канікули стартують 1 червня. Але для випускників в червні можуть проводити заняття з підготовки до Національного мультипредметного тесту. 

На Миколаївщині останній дзвоник має пролунати 31 травні, а у червні школярам можуть проводити додаткові уроки. 

У Львові школи підуть на літні канікули 1-10 червня. У деяких закладах освіти навчання закінчиться 17 червня. Відпочинок триватиме до кінця серпня.

На Кіровоградщині для 363 шкіл останній дзвоник пролунає  30-31 травня. В 69 закладів освіти навчальний рік триватиме до 5-12 червня.

В Івано-Франківську діти відвідуватимуть уроки до 7 червня, а літні канікули розпочнуться 10 червня і триватимуть до 31 серпня. Але є заклади освіти, де останній дзвоник пролунає 31 травня

На Волині літні канікули розпочнуться 1 червня і триватимуть до 31 серпня.

В Чернівецькій області діти йтимуть на відпочинок з 30 травня по 10 червня. Дипломи про закінчення школи випускникам планують вручати протягом 21-29 червня.

На Рівненщині учні закінчать школу 31 травня, а канікули почнуться з 1 червня.

В Закарпатській області останній дзвоник пролунає 31 травня

Раніше OBOZ.UA розповідав, про 9 фільмів від Світлани Ройз, які варто подивитися зі школярами на канікулах. 

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом