Україна та Польща розпочали переговори щодо гарантій безпеки
Україна та Польща розпочали переговори щодо гарантій безпеки

Україна та Польща розпочали переговори щодо гарантій безпеки


Країни розпочали офіційні перемовини щодо тексту угоди про гарантії безпеки між Україною і Польщею.


Україна та Польща розпочинають офіційні перемовини щодо тексту угоди про гарантії безпеки між країнами. Про це голова Верховної Ради Руслан Стефанчук під час спільного брифінгу з маршалком Сенату Польщі Малгожатою Кідава-Блонською в п’ятницю, 24 травня.
 
“Сьогодні дуже важливий день в історії відносин наших держав. Сьогодні ми розпочинаємо офіційні перемовини щодо тексту угоди про гарантії безпеки між Україною і Польщею”, – сказав він, зазначивши, що угода має бути максимально амбітною.
 
Стефанчук також повідомив, що під час зустрічі зі своєю польською колегою обговорили усі питання, які стосуються співпраці між двома державами – оборони, захисту України, питання, пов’язані з формуванням міжнародно-компенсаційного механізму, а також питання співпраці між парламентами.
 
Сторони обговорили європейську та євроатлантичну інтеграцію України, а також безпекову ситуацію. Стефанчук підкреслив, що Росія не припиняє терор, і Україна потребує військової підтримки.
 
Голова Верховної Ради окреслив пріоритети, серед яких додаткові системи протиповітряної оборони та радіоелектронної боротьби, боєприпаси, бронетехніка, дрони й антидронові системи, далекобійні ракети.

Як повідомлялося, сьогодні до Києва з офіційним візитом прибула маршалок Сенату Польщі Малгожата Кідава-Блонська.

 
Нагадаємо, раніше посли ЄС погодили проєкт двосторонньої безпекової угоди між Україною та Євросоюзом у продовження декларації G7 про “гарантії безпеки”. Її планують фіналізувати найпізніше до початку липня.

6 травня Україна провела четвертий раунд переговорів з США щодо підписання двосторонньої угоди про гарантії безпеки. 



Теги по теме
Украина Польща
Источник материала
loader
loader