17 июня, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Знищено літак групи “Русские Витязи”: другий удар по авіабазі “Кущевская” на Кубані, на якій не було ППО
Знищено літак групи “Русские Витязи”: другий удар по авіабазі “Кущевская” на Кубані, на якій не було ППО

Знищено літак групи “Русские Витязи”: другий удар по авіабазі “Кущевская” на Кубані, на якій не було ППО

У результаті української далекобійної атаки у ворога мінус мінімум три винищувачі, один з яких належав пілотажній групі “Русские Витязи”

Ще у ніч на 19 травня українські дрони успішно атакували російський аеродром у станиці Кущівська Краснодарського краю. Він знаходиться у 250 км від лінії фронту і хоча є навчально-тренувальною 195-ю авіабазо, там тепер базується бойова фронтова авіація, включно із бомбардувальниками Су-34.

Але тепер з’явились якісні супутникові знімки, опубліковані “Радіо Свобода”, на яких вже зафіксовано результат цієї атаки. На них зафіксовано пошкодженими літаки, які були ідентифіковані, як фронтовий бомбардувальник Су-34 та винищувачі Су-27 та Су-30.

При цьому знімок був зроблений 23 травня, тобто через чотири днів після удару і ще частину пошкоджених машин ворог міг вже просто прибрати.

ле додаткову увагу можливо приділити літаку, який позначений, як Су-27. Бо він має стандратне забарвлення у кольорах пілотажної групи “Русские Витязи”.

Су-27 на аеродромі “Кущевська”, Су-27П та Су-27УБ пілотажної групи “Русские Витязи”

Ця група дійсно експлуатує Су-27, при цьому, як чотири одномісні Су-27П, так і два двомісні Су-27УБ. Але у 2016 році “Русские Витязи” отримали вісім Су-30СМ. Водночас з переліку “підозрюваних” їх можливо виключити, бо ті мають характерне переднє горизонтальне оперення.

Але на них вони політали не так і довго, бо з 2019 року вони почали пересідати на Су-35, який на супутникових знімках буде виглядати так саме, як і Су-27П.

Тому питання ідентифікації залишаємо за дужками до появи додаткової інформації. Але сам факт появи на бойовій авіабазі одного літака пілотажної групи – вкрай цікавий. І може натякати на те, що з винищувачами у РФ не все так ідеалізовано, як вони намагаються показати.

А ще один факт, що у РФ точно не все добре у так званих “ВКС” це те, що взагалі цей удар виявився результативним і обійшовся ворогу, як мінімум, у три літаки. При цьому він не був для нього несподіваним. Бо ще 27 квітня цю саму авіабазу “Кущевская” потрапила під удар українських дронів. Тоді, як мінімум, вдалось знищили склад з УМПК.

І попри наявний досвід, вже 19 травня на цей самий аеродром прилітає нова партія українських дронів і робить це більш ніж успішно. Тобто попри загрозу ворог не зміг його прикрити засобами ППО. А це вже дуже цікавий можливий маркер. Особливо на фоні знищення російських С-400 у прифронтовій зоні ATACMS.

Источник материала
Поделиться сюжетом