17 июня, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
ISW розкрив, через що зірвався успіх РФ на Харківщині
ISW розкрив, через що зірвався успіх РФ на Харківщині

ISW розкрив, через що зірвався успіх РФ на Харківщині

Передчасний початок російських наступальних операцій підірвав успіх Росії на півночі Харківської області. Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Зазначається, що 10 травня російським військам вдалося застати Сили оборони зненацька і досягти тактично значних успіхів у менш захищених районах Харківської області. 

Водночас аналітики додають, що російські війська розпочали свою наступальну операцію на півночі Харківської області з обмеженими силами і ще не перекинули туди значні резерви, що призвело до зниження темпів російського просування і наступальних операцій.

«Таке зниження темпів, ймовірно, надає українським військам тактичні можливості для контратак, хоча українські війська ще не проводять обмежену контрнаступальну операцію», – йдеться у звіті.

ISW припускає, що російські війська розпочали наступальну операцію на півночі Харківської області раніше запланованого терміну, використовуючи недостатню кількість особового складу, сподіваючись закріпитися до того, як прибуття на фронт військової допомоги з боку Сполучених Штатів Америки зробить це завдання ще більш важким.

Ймовірно, передчасний початок російських наступальних операцій підірвав успіх Росії на півночі Харківської області.

Источник материала
Поделиться сюжетом