"Росія себе не обмежує": у Польщі підтримали дозвіл Україні бити західною зброєю по РФ
"Росія себе не обмежує": у Польщі підтримали дозвіл Україні бити західною зброєю по РФ

"Росія себе не обмежує": у Польщі підтримали дозвіл Україні бити західною зброєю по РФ

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський заявив, що його країна підтримує право України завдавати ударів по військових об'єктах на території Росії. Він вважає, що Захід повинен припинити постійно обмежувати себе в підтримці нашої країни.

Про це повідомило видання The Guardian. Політик наголосив, що держава-терорист себе не обмежує у терористичних діях.

"Росіяни завдають ударів по українській електромережі, по зернових терміналах і газосховищах, по цивільній інфраструктурі. Російська операція проводиться зі штабу в Ростові-на-Дону. Окрім того, що Росія не використовує ядерну зброю, вона нічим себе не обмежує", – сказав Сікорський.

"Постійне декларування того, якою є наша власна червона лінія, лише спонукає Москву пристосовувати свої ворожі дії до наших постійно мінливих самообмежень", – додав він.

Нагадаємо, у неділю, 26 травня, українці влаштували мітинг біля посольства США у Києві. Під стінами дипломатичного відомства громадяни закликали дозволити завдавати ударів у відповідь по Росії американською зброєю. 

Як повідомляв OBOZ.UA:

– Канцлер Німеччини Олаф заявив, що Київ не може використовував західну зброю для ударів по території Росії. Берлін надавав її за умови, що вона не використовуватиметься для атак за межами України.

–  Швеція першою дозволила Україні використовувати поставлену нею зброю для знищення цілей на території РФ.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом